Pozdravljata nas nova BMW X3M Competition in BMW X4M Competition.

Najpomembnejši podatki so sledeči: 510 »konjskih moči«, 650 Nm navora in do stotice v 3,8 sekunde. To je kar tri desetinke sekunde hitreje kot njuna predhodnika. In to je dejansko precej nenavadno ter presenetljiva hitrost za družinskega športnega terenca.

Moč prihaja iz istega 3-litrskega vrstnega šestvaljnega motorja, ki sedaj ponuja 50 Nm navora več. Najvišja hitrost je z neobveznim paketom M Driver’s Package omejena na 250 kilometrov na uro.

Seveda so se morali dotakniti tudi dizajna zunanjosti. Spredaj je večja maska in serijsko polni žarometi z LED tehnologijo, ki so na voljo opcijsko. Zadaj je situacija podobna – LED luči in večje izpušne cevi, medtem ko imajo modeli M Competition serijsko bolj impozantno karoserijo in 21-palčna platišča.

V notranjosti so novi športni sedeži in usnjeno oblazinjenje, prilagodljiv 12,3-palčni zaslon na dotik, integracija Apple CarPlay in Android Auto ter najnovejši BMW-jev navigacijski sistem.

Glede cene pa … gibala se bo najverjetneje okoli 50 tisoč evrov za X3 in okoli 57 tisoč evrov za X4. X3M in X4M Competition pa od 98 tisoč evrov in 100 tisoč evrov.
Sta nova X3M in X4M dovolj mikava ali bi raje počakali na prihajajoč BMW M3 Touring?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code