Lansko jesen je iDrive 7 svojo pot našel v osnovne modele X3 in X4, sedaj pa se podobna sprememba obeta tudi najmočnejšim različicam.

Sprememba naj bi se zgodila že aprila letos, s seboj pa prinaša veliko sprememb. BMW X3M in X4M imata namreč še staro različico iDrive sistema in delno analogne merilnike, za katere smo v testu BMW X3M Competition dejali, da so najlepši v bavarski ponudbi. Ravno zato smo nekoliko razočarani, saj nov infozabavni sistem seveda prinaša tudi nove digitalne merilnike, ki jih poznamo že iz ostalih modelov, tudi BMW X5M in X6M.

Poleg digitalnih merilnikov, nova različica iDrive sistema seveda prinaša tudi že poznano grafiko in postavitev na glavnem zaslonu, ki smo jo prvič spoznali v seriji 3, sedaj pa jo lahko najdemo že na praktično celotnem portfelju vozil BMW. Pomembna adicija tema dvema športnikoma je tudi BMW inteligentni osebni asistent, ki ga lahko aktiviramo s pritiskom na gumb ali z besedama ”hej BMW”.

Ena izmed večjih pridobitev bo tudi upravljanje z gestami, ki lahko skupaj z osebnim asistentom pripomore k lažjemu upravljanju različnih funkcij avtomobila, za katere ne potrebujemo več umakniti pogleda s ceste. Kaj pa vi menite, so vam bolj všeč stari merilniki in stari iDrive sistem, ali prisegate na najnovejšo tehnologijo?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code