BMW je v Spartanburgu več kot podvojil proizvodne kaacitete visokonapetostnih baterij. Se nam obeta revolucija elektrificiranih BMW-jev?

V tej tovarni so namreč pričeli izdelovati že četrto  generacijo baterij, ki jo bodo uporabljali v hibridnih različicah BMW X5 in BMW X3, ki se ravno tako proizvajata v tej isti tovarni. “V novo linijo za proizvodnjo baterij smo vložili okoli 10 milijonov dolarjev (8,97 milijonov €) in razširili območje na več kot 8.000 kvadratnih metrov. To pomeni, da lahko podvojimo proizvodnjo baterij, v kolikor se na trgu pojavi tolikšno zanimanje,” je dejal Michael Nikolaides, višji podpredsednik razvoja motorjev in elektrificiranih pogonskih sklopov pri BMW Group.

Čeprav govorijo samo o baterijah za hibridni različici BMW X3 in X5, pa bodo lahko na isti proizvodnji liniji sestavljali tudi druge baterije četrte generacije in tako zadostili povečanem povpraševanju po elektrificiranih avtomobilih na trgu. Do konca leta nameravajo v ta namen zaposliti preko 120 novih delavcev, tovarna pa je od leta 2015 že proizvedla preko 45 tisoč baterij, največ za prejšnjo generacijo BMW X5 xDrive40e. Njegov naslednik, 2019 BMW X5 xDrive45e iPerformance bo v proizvodnjo stopil že prihodnji mesec, decembra pa mu bo sledil še manjši BMW X3 xDrive30e, ki bo uporabljal enak pogonski sklop kot hibridna serija 3.

BMW X5 in BMW X3 sta trenutno najbolj prodajana modela BMW v Združenih državah Amerike, zato pričakujemo, da bosta enako popularni tudi hibridni različici,” je dejal Knudt Flor, predsednik in izvršni direktor proizvodnje. Od začetka letošnjega leta je BMW Group investiral še dodatnih 10 milijonov dolarjev (8,97 milijonov €) v proizvodnjo hibridnih modelov in za sestavo elektrificiranih modelov dodatno usposobil še 225 proizvodnih delavcev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code