Portfelju BMW serije 8 se bo poleg kupejevske in cabriolet različice, kmalu pridružil še Gran Coupe, ki pa so ga z zelo malo kamuflaže med testiranji ujeli v fotografski objektiv.

Navkljub prepričanju, da bo BMW serije 8 Gran Coupe povsem svoj avtomobil najvišjega ranga, pa bo v resnici bolj kot ne zamenjava za ‘starega’ BMW serije 6 Gran Coupe. Tako bo tekmoval s Porsche Panamero, Mercedes Benz CLS-om in audijevim modelom A7. Svojo mehaniko in osnovo si seveda deli s kupejevsko serijo 8, kateri pa so podaljšali medosno razdajo in nekoliko dvignili strešno linijo ter tako pridobili več prostora v notranjosti in prtljažniku.

Nove ‘vohunske’ fotografije, kažejo že poznan oblikovalski jezik s hitro prepoznavnim, skoraj identičnim prednjim delom. Za enkrat še ni jasno ali bo Gran Coupe zadaj ponujal 2 ali 3 sedeže, pa vendar smo bolj mnenja, da tak avtomobil mora biti štirisedežnik

Tudi nabor pogonskih agregatov bo identičen kupejevskemu bratu. Dizle bo tako zastopal le 3.0 šestvaljnik s 316 konjskimi močmi v različici 840d, bencinarje pa bo zastopal M850i xDrive z vgrajenim 4.4 litrskim twin turbo V8 pogonskim agregatom, ki proizvaja kar 523 konjskih moči. Kasneje se bo tema dvema pridružil še BMW M8, ki bo s pomočjo dodelanega 4.4 litrskega osemvaljnika proizvajal preko 600 konjskih moči, pričakuje pa se tudi nekoliko šibkejša bencinska različica z vgrajenim vrstnim šestvaljnikom, kot ga poznamo iz ostalih modelov z oznako 40i.


Prvič bomo razkritega BMW serije 8 v živo videli v prvi polovici prihodnjega leta, prve stranke pa se jih bodo veselile že v jeseni prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code