Dan prihoda nove generacije BMW M4 Cabrio se bliža. Nedavno smo kabrioleta že videli pod kamuflažo, kar nam omogoča precej dobro predstavo o tem, kako bo videti končni dizajn. Seveda si bo 'radikalen' sprednji del delil z že znanim kupejem. Pa bo pri prihodu najmočnejšega bavarskega kupeja sploh prišlo do kakšnih razlik?

Zahvaljujoč spodnjim upodobitvam imamo odgovor. Član foruma i4talk je uspel odkriti patentne fotografije, ki jih je BMW vložil pri Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino. Na upodobitvah je vidno, da se kabriolet po A stebričku na več načinov razlikuje od svojega kupejevskega brata.

Na karoseriji se je pojavila nova linija, ki se ovije okoli strani avtomobila do prtljažnika, tako kot pri običajnem kabrioletu serije 4. Prtljažnik se ponaša tudi z edinstvenim dizajnom, saj mora biti primeren tudi za shranjevanje zložljive strehe. Ker je bil BMW novemu modelu primoran zmanjšati maso, so se za razliko od trde strehe pri odhajajoči F83 generaciji, na novem M4 kabrioletu odločil za mehko streho. V zadnji spojler je vgrajena tudi tretja zavorna luč. Iz kupeja se prenesejo tudi drugi elementi, kot sta izpušni sistem s štirimi zaključki in športni difuzor.

Nov M4 je že v kupejevski različici bil deležen nemalo kritik okoli same zasnove zunanjosti. Temu pa model ‘zgoraj brez’ ne bo ravno v pomoč, saj so (po mojem mnenju) z mehko streho svoje možnosti za dizajnerski presežek že pred predstavitvijo padle v vodo. Roko na srce, je bila prva generacija veliko bolj glamurozna ter tudi v Cabrio variaciji precej bolj prebavljiva, kot model na upodobitvah.

Motor bo seveda 3-litrski šestvaljnik z dvema turbinama, ki bo na zadnji par koles pošiljal 473 “konjskih moči” in 550 Nm navora. Tako kot kupe je tudi kabriolet predviden v ponudbi s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

V modelu Competition se bo moč povečala na 503 »konje« in 650 Nm navora, motor pa bo sodeloval z ostemstopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na vsa kolesa. Vse druge pomembne podrobnosti bodo razkrite v začetku prihodnjega leta, ko bo 2021 M4 Cabrio uradno prvič predstavljen širši javnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code