REKORD: skoraj 350 kilometrov na uro v BMW E30 M3 in to na ledu!

0
Na spletu smo naleteli na videoposnetek podiranja hitrostnega rekorda na ledu, ki je pripadel BMW E30!

Kaj je tako posebnega? To, da voznik na ledu potrebuje že za običajno vožnjo veliko zbranosti in izkušenj, kontrola pri visoki hitrosti na ledu pa je nekaj povsem drugega. Prav težko je verjeti, da je nekdo po ledu vozil skoraj 350 kilometrov na uro in to v nekaj desetletij starem BMW E30 M3.

Kako mu je to uspelo? S pomočjo toyotinega slavnega motorja 2JZ, ki je bil ekstenzivno dodelan, da proizvede kar 1300 konjskih moči in tako ekipi s povprečno hitrostjo kar 341 kilometrov na uro in najvišjo hitrostjo 347 kilometrov na uro omogoči, da postavijo nov hitrostni rekord na ledu. Dogodek je potekal na Švedskem ‘Speed Week’ festivalu (teden hitrosti) v mestu Arsunda, ki tam poteka vsako leto.

Zanimivo je to, da je ekipa Buldre Racing Team podrla svoj lastni rekord, ki so ga pred tem postavili z Audijem B5 S4 Avant, kjer je povprečna hitrost znašala 325 kilometrov na uro. To pomeni, da so z novim rekordom letvico prestavili mnogo višje še posebej pa je impresivno zato, ker ima rekordni avtomobil tokrat zgolj zadnji pogon, kar je na tako spolzki podlagi navkljub posebnim pnevmatikam, velik deficit.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code