Kljub temu, da smo v raznih epizodah oddaje Top Gear in The Grand Tour videli trojico kako sinhrono drifta oz. nadzorovano drsi skozi ovinek je Richard Hammond naposled le priznal, da do sedaj še ni znal driftati, v okviru Michelinovega dogodka pa se je sedaj le naučil.

Vsi prizori, ki prikazujejo kako Richard Hammond lepo drsi skozi ovinek so laž. Gre namreč za prizore, ki so ga namesto njega posneli drugi vozniki ali pa so stvar rešili z nekaj montaže. Tokrat pa je Hammond le dobil priložnost in se s pomočjo Michelina naučil pravega drsenja.

Z namenom učenja je Hammond odšel v Michelin Ladoux testni center v Francijo, kjer imajo 450 hektarov veliko območje s kar 43 kilometri cestišč oz. dirkališč. V tem centru sta torej testni voznik in profesionalec v driftu Jerome Hasin sedla v vozilo ter Hammonda v BMW M4 naučila elegantnega drsenja.

bmw-f82-m4-richard-hammond-drift (2)

Na krožno progo navlaženo s vodnimi pršilci so tako zapeljali BMW M4, Haslin pa je nato Hammondu pokazal kako driftati. Prvi je seveda brez večjih problemov vzdrževal drsenje tudi več krogov zapored. Opaziti je delo na volanu in na stopalki za plin, ki je ves čas v pripravljenosti. Vsekakor je pokazal izjemne sposobnosti. Hammond pa je še v zelo začetni fazi. Avtomobil se mu neprestano obrača, poteze niso prave, M4 pa počne vse drugo razen nadzorovanega lepega drsenja.

Pozneje Haslin Hammonda nauči tudi drsenja na suhem, zavitem cestišču. Haslin izvaja na cesti pravo umetnost, slavni voditelj pa je sprva precej površen, “štorast”, pozneje pa nekoliko osvoji vozilo in tehniko in nekoliko manj elegantno vozi skozi zavoje – s plesočim zadkom seveda.

Vas zanima kako je Hammond iz nič napredoval v površnega baletnika? Video posnetek spodaj.

https://youtu.be/u35cQQAgzwU

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code