Koncept serije 8 je nedavno ugledal luč sveta. Le kratek čas po tem pa se že govori o novih potencialnih različicah, ki naj bi prav tako ugledale prodajne salone.

Čudovit koncept serije 8 je preprosto navdušil svetovno javnost. V zelo kratkem času po tem pa so računalniški oblikovalci že prikazali potencialne nove karoserijske različice. Videli smo že kako BMW poleg kupeja pripravlja in testira tudi brezstrešno različico kabriolet. Umetnik, ki nam je prikazal kabrioleta pa nam sedaj predstavlja še tri druge svoje kreacije. Različica, ki bi prav tako lahko prišla na trg je štirivratni Gran Coupe, manj možno pa bi se lahko zgodila karavan oz. shooting brake ali poltovornjak (pickup).

bmw-6-series-8-series-convertible-cabrio-spy (13)

Gran Coupe ima največ možnosti za dejansko nastanek, saj se že sedaj ve, da se bo družina serije 8 sčasoma še širila. Prav Gran Coupe naj bi prejel interno oznako G16. Nekateri so že pred časom močno dvomili v dejansko proizvodnjo serije 8 Gran Coupe, s svojim prihodom pa bi serija 8 Gran Coupe lahko močno ogrozila serijo 7. Po nekaterih govoricah naj bi bila različica Gran Coupe  že potrjena, pa vendar raje počakajmo, da govorice potrdi tudi BMW.

Žal shooting brake najverjetneje ne bo dočakal luči sveta, kar nam je zares škoda, saj je prav tako privlačen kot kupe, poleg tega pa nudi tudi veliko uporabnosti.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da nikoli ne bomo dočakali poltovornjaka, je pa res, da se je BMW že pred časom pozabaval z pickup različico modela M3 na modelih E30 in E92. Če bi slučajno BMW zares kdaj izdelal pickup, le-ta vsekakor ne bi bil osnovan na seriji 8.

Katerega od spodnjih bi najraje videli v serijski izvedenki?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code