V Sloveniji smo končno dočakali nekaj nekoliko bolj atraktivnega kot smo sicer vajeni. To je seveda BMW M5 posebne različice First Edition, ki je prvi in edini pri nas!

Ekipa BMWBLOG Slovenija je tako kot že večkrat imela možnost ogleda tega edinstvenega primerka, le nekaj minut zatem, ko je zapeljal s tovornjaka. Dostavljen je bil k pooblaščenem trgovcu z vozili BMW A-Cosmos, gre pa za prvi in trenutno tudi edini F90 M5 te različice! Različica First Edition predstavlja posebno serijo F90 M5, saj bo na svetovni ravni izdelnih le skromnih 400 primerkov. Vsa vozila te različice bodo odeta v Frozen Dark Metallic Red barvo zunanjosti z Individual visokosijajnim Shadow-Line lakom. Že za samo barvo zunanjosti lahko rečemo, da bo zagotavljala veliko pogledov mimoidočih, a to seveda še ni vse. Kar nekaj delov zunanjosti je namreč v posebni črni barvi. To so izstopajoče ledvičke na sprednji maski, elementi na sprednjem blatniku, difuzor in pa za konec še zaključki izpušne cevi.

V notranjosti se bohotijo dekorativni elementi v piano črni barvi in pa oblazinjenje v Smoke White barvi z izstopajočimi šivi v rdeči barvi. Vsi First Edition primerki pa bodo imeli na sredinski konzoli nameščeno prav posebno ploščico, ki označuje zaporedno številko primerka. V našem primeru, ima primerek, ki vam ga predstavljamo danes zaporedno številko 1! Žal pa to ni nič posebnega, saj imajo vse različice napisano enako zaporedno številko.

Pod motornim pokrovom se tako kot pri vseh BMW M5 skriva 4,4-litrski V8 bencinski motor z dvema turbinskima polnilnikoma. Pogonski sklop, ki združuje tudi osem-stopenjski samodejni ZF menjalnik, razvije 600 konjskih moči in kar 750 nevtonmetrov navora.

Velika novost in prvič v M5 je tudi štirikolesni pogon M xDrive, ki skrbi, da je vsa moč uspešno prenesena na cesto. Pri izbranem voznem načinu štirikolesnega pogona (izberemo lahko tudi pogon na le dve kolesi) lahko F90 M5 do 100 kilometrov na uro pospeši v 3,4 sekunde, kar pomeni, da gre v tem primeru brez dvoma za najhitrejši BMW vseh časov! Točno ta primerek si boste lahko pri pooblaščenem trgovcu z vozili BMW A-Cosmos ogledali tudi vi že v prihodnjih dneh.

Fotograf: Dejan Ipavec

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code