Govorice o novem modelu BMW i družine krožijo neprestano. Pravzraprav ni zagotovo znano niti ime naslednjega "i"-ja, v javnosti pa prihajajočemu novincu pravijo kar BMW i5.

Tudi če imena zaenkrt z gotovostjo še ne vemo pa imamo vseeno precej dobro idejo in predstavo o njegovem izgledu. Zadnje skice, ki so se pojavile na spletu pa dajejo še bolj natančen vpogled v prihodnost.

Na teh digitalnih skicah naj bi videli izgled novega BMW i5. Pravzaprav je precej podoben temu kar smo od njegovega izgleda tudi pričakovali, prav slednje pa bo marsikoga verjetno razočaralo. Zelo očitno si je določene elemente sposodil iz modelov i3 in i8. Zadnji del je nevarno podoben tistemu na i3, sprednj del pa je prejel veliko delov iz i8. Celostno gledano i5 oblikovno spominja na Toyoto Prus in to vsekakor ni dobro. Le upamo lahko, da sodelovanje med BMW in Toyoto ne bo pustilo preveč opaznih posledic.

bmw-i5-skica (5)

Posamični predeli avtomobila sicer izgledajo v redu, v celoti pa prihajajoči i5 zaenkrat še ne daje dobrega vtisa. Takega avtomobila od BMW premium razreda vsekakor ne bi pričakovali, saj je veliko bližje Toyoti Prius ali Chevrolet Boltu kot kakšnemu premium tekmecu. Od Tesle S si je sposodil tudi kljukena vratih. Če želi BMW v svojo “i” divizijo res privabiti čimveč ljudi se bo moral pri dizajnu nekoliko bolj potruditi.

Zaenkrat žal še ne vemo, če so skice na splet ušle iz uradnega vira ali je bila za le-te zaslužna spretna roka računalniškega oblikovalca. Glede na to, da vira ne poznamo gre lahko le za govorice. Prav tako se skice ne ujemajo z govoricami da bo BMW i5 SUV. Za točne informacije bo tako potrebno počakati še vsaj do leta 2020.

Vir: Autocar.co.uk

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code