Če si želite preskoka iz dizelskih oz. bencinskih agregatov na nekaj bolj varčnega je med drugim opcija tudi priključni hibrid, ki ga poganja elektro in bencinski motor. BMW in Mercedes ponujata tudi slednje. Kateri je boljši?

Primerjava teh dveh varčnih posebnežev BMW 330e in Mercedes-Benz C350e je bila izvedena s strani medija Cars v Južni Afriki. Tam si hibridna tehnologija šele dobro utira pot.

Prav te dve vozili pa sta idealna izbira, sploh če iščete serijo 3 ali razred C, ki nudita med drugim tudi povsem neslišno električno vožnjo skozi mestne ulice.

Kako se primerjata? Kar se tiče zmogljivosti je moči nekoliko več pri Mercedesu C350e, saj je le-ta ocenjena na 279 konjskih moči in 600 Nm navora, BMW 330e pa ponudi “le” 252 konjskih moči in 420 Nm navora. Mercedes-Benz C350e je po zaslugi večje moči tudi hitrejši pri pospeševanju z mesta in sicer za 0.2 sekunde.

V tem primeru pa je bolj pomemben domet v povsem električnem načinu vožnje. Mercedes-Benz za model C350e obljublja do 31 prevoženih kilometrov, BMW pa nekoliko večjih 40 kilometrov.

Kako se to izkaže v realnem svetu in na pravih, javnih cestah? Oglejte si spodnji posnetek in ugotovite kateri Nemec je zmagovalec dvoboja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code