BMW in McLaren sta že pred leti združila moči in nastal je ikoničen primerek, McLaren F1. Govorice o ponovnem sodelovanju ne potihnejo že nekaj let ...

Zgoraj omenjeni podjetji naj bi v začetku letošnjega leta projektirali novo vozilo, a so vse skupaj bojda prekinili. Podrobnosti niso znane,  a v izjavi za javnost pravijo, da je bila v načrtu transformacija naslednje generacije McLaren Super Series v prestižno BMW vozilo. Del preobrazbe naj bi bila popolnoma unikatna zunanjost, dodelana notranjost ter dovršen hibridni pogon, ki naj bi vseboval V8 motor z glavami cilindra, delanimi po naročilu.

bmw-mclaren-engine-developement (13)

Šef BMW M oddelka, g. Frank van Meel, naj bi “več poletnih noči preživel v Wokingu kot v Münchnu”. Kljub temu, da nič še ni uradno, naj bi višji direktor BMW izjavil, da je bil avtomobil “krasen primerek, vendar smo prišli do zaključka, da to ni pravi avtomobil za te hitro spreminjajoče se čase”. Podjetje naj bi namesto tega razvilo novo vozilo, ki bo imelo pogon osnovan na naprednejših električnih oblikah.

bmw-mclaren-supercar (4)

Kljub prekinitvi projekta naj bi le-to sodelovalo z Jaguar Land Rover skupino pri t.i. Project Jennifer, pod katerim se skriva nov V8 motor. Uporabljal naj bi ga Range Rover, gre pa za TwinTurbo 4.4-litrski V8 motor, ki bo razvil 640 konjskih moči ter 799 Nm navora.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code