V Frankfurtu je BMW predstavil koncept naslednje serije 4, ki sicer vizualno izgleda odlično - z izjemo ledvičk seveda.

Največja kritika BMW koncepta 4, so bila (pre)velike pokončne ledvičke, ki naj bi po njihovih besedah predstavljale poklon preteklosti, ko so avtomobili že nosili ledvičke podobnih oblik. Nova serija 4 naj bi tako predstavljala največji razkorak med konzervativnimi oblikovnimi potezami običajne serije 3 in naslednjo generacijo kupejevske serije 4. Avtomobila si bosta tako različna kot še nikoli do sedaj, kar pa ni nič slabega.

Ker serija 4 ne bo več zgolj serija 3 coupe pričakujejo, da bodo tako k znamki pritegnili tudi nekaj novih kupcev in si s tem dvignili prodajo. Vseeno so te impozne ledvičke za nekatere preveč, prav vsi pa se strinjajo, da bi avtomobil lepše izgledal z ledvičkami serije 3 ali celo s takimi kot jih ima večja serija 8. Enakega mnenja je tudi Photoshop virtuoz Mike Maravilla, ki je računalniško ustvaril svojo verzijo prednjega konca serije 4, ter dodal še nekaj zanimivih dizajnov platišč.

Dizajn je sicer vedno stvar vsakega posameznika, zato tudi ne dvomimo, da so nekaterim tudi standardne ledvičke všeč, vseeno pa lahko iz odziva javnosti sklepamo, da bo veliki večini bolj všeč stvaritev izpod rok Mike-a Maraville. Tudi za prihodnja modela BMW M3 in M4 velja, da naj bi bolj sledila dizajnu koncepta 4 kot običajni seriji 3, zato se morajo nekateri na to še psihično pripraviti. Vseeno pri BMW pravijo, da novi dizajn prednjega dela avtomobila najbolj pristoji agresivnemu in dinamičnemu videzu M avtomobilov, zato lahko le upamo, da imajo prav.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code