Po prvih razkritih prvih vohunskih fotografijah prototipov naslednje generacije BMW G42 serije 2, so se na spletu pojavile že prve digitalne upodobitve.

Pred kratkim smo lahko videli že drugi sveženj vohunskih fotografij, ki so le potrdile oblikovni jezik naslednje generacije BMW G42 serije 2, to pa je dalo računalniškim oblikovalcem dovolj namigov, da se lotijo celostne upodobitve. Tako smo izpod spretnih rok umetnika, ki se podpisuje z imenom Nikita dobili ti dve upodobitvi, ki po našem mnenju lepo povzameta oblikovne smernice, razkrite v nedavnih fotografijah.

Generalno gledano menimo, da je to korak v napačno stran, saj oblikovno niti približno ne izgleda tako zapeljivo kot trenutna generacija. Prednji konec z nekoliko nenavadnimi in precej manjšimi lučmi kot smo jih vajeni, še sploh ne izgleda tako slabo oziroma je v primerjavi z zadkom prava mojstrovina, zadaj pa je zgodba povsem drugačna. Priznamo, difuzor in integrirani zaključki izpušnih cevi so zanimivi in privlačni, potem pa višje kot gremo, slabše je.

Zaključek strešne linije, ki se nadaljuje v pokrov prtljažnika se nekako ne more odločiti ali je to pravi coupe ali se bolj navezuje na izvedenko gran coupe, saj med streho in prtljažnikom ni pravega prehoda, kot je za coupeje značilno. Tudi luči skupaj z omenjenim prehodom bolj spominjajo na limuzinsko različico mercedesovega razreda A, kot na izdelek znamke BMW, kar je po našem mnenju velika škoda, saj bi moral biti to najzanimivejši bavarski coupe, ki pooseblja bistvo znamke.

Kakorkoli že, BMW G42 serije 2 pričakujemo že tekom prihodnjega leta, do takrat pa upamo, da bo oblikovalski oddelek znamke BMW nekdo končno spravil v red, saj zadnje čase milo rečeno sprejemajo zelo kontroverzne odločitve.

Fotograf: koaeca.ru

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code