Fotografije nemške revije Autobild prikazujejo računalniško upodobitev nove serije 3 G20. Trenutno serijo 3 so tekmeci dohiteli, saj so na trg že poslali posodobljene modele in avtomobil ni več tako udaren kot je bil ob začetku prodaje.

Kot Jaguar XE in Mercedes-Benz razreda C potrebuje tudi BMW serije 3 novo, svežo podobo.

Videli smo že nekaj fotografij prihajajoče testne BMW serije 3 G20, vendar zaenkrat še nismo uspeli ugotoviti kakšne bodo njene nove linije. Zaenkrat vemo, da bo novinka osnovana na novi arhitekturi, ki bo zelo podobna tisti uporabljeni pri seriji 7. Slednjo platformo bodo namreč uporabljali vsi prihajajoči modeli s pogonom na zadnji kolesni par.

Tudi serija 3 bo tako uporabljala napredno tehnologijo gradnje Carbon Core kot večja sedmica, slednje jo bo zato najverjetneje uvrstilo med najlažje modele v svojem razredu. Od njega se pričakujejo tudi ostrejše in bolj dinamične linije in končen izgled. Pomislite le na serijo 7 in spremembe, ki jih je bila deležna skozi zadnja leta.

bmw-g20-3-series (5)

Sodeč po fotografijah testne serije 3 bodo sprednja svetila pri generaciji G20 v primerjavi s trenutno generacijo F30 močno zožana. Sprednje luči bodo tudi bolj razpotegnjene, z njimi pa bodo zrasle tudi tipične BMW ledvičke (Kot pri novi seriji 5 G30). Glede na podobnost je tako pričakovati, da se bo serija 3 le nekoliko zgledovala po večji in napredni seriji5 G30. Sprednji previs ostaja zelo kratek prav tako pa se na avtomobilu še vedno pojavlja Hofmeister Kink. Poleg tega zaenkrat ni znanih pretiranih novosti.

Ena izmed upodobitev prikazuje celo povsem električno serijo 3 za katero že vemo, da prihaja med nas.

BMW seveda dela tudi na področju novih pogonskih sklopov in motorjev za serijo 3. Ob začetku prodaje serije 3 poleti 2018 bo novinec ponujal električno gnan kompresor, ki bo zagotavljal konstanten polni navor, močnejši 48V električni sistem ter napreden regenerativni sistem z zmogljivostjo 20 kW ali več.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code