Novi M podmladek se že nekaj mesecev razkazuje naokoli, vendar ali bo kos legendi 1M? Ni dolgo nazaj, ko je 1M Coupe prišel za kratek čas v prodajo, BMW je zelo poudaril, da 1M ni povezan z M1, zato ima tudi enko pred črko.

Spomnimo se tudi, da so bile še nekaj let nazaj specifikacije majhnega bavarca res izjemne, vprašanje je le, ali je morda tehnologija v zadnjih nekaj letih tako napredovala, da 1M ni več kos najnovejšima F8X M3 in M4?

1M Coupe in M3 limuzina sta v posnetku vzporedno postavljena in pripravljena na šprint. Če bi primerjali standardne specifikacije obeh vozil, bi že na papirju lahko ugotovili, kateri bo zmagovalec, vendar tukaj 1M dobi nekaj pomoči. Ima zamenjan hladilnik polnilnega zraka, izpušne cevi, narejen pa ima tudi chip-tuning. Z vsemi temi spremembami enka doseže moč 400 konjskih moči in 560 Nm navora, od M3 je tudi lažji in uporablja 6-stopenjski ročni menjalnik. M3 limuzina ostaja nespremenjena z 431 konjskimi močmi in 550 Nm navora, uporablja pa 7-stopenjski DCT menjalnik. Kateri bo prvi na koncu ravnine pa si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code