Novi, najbolj dirkaško naravnani BMW M2 CSL bi lahko bil še veliko bolj brutalen od trenutnega BMW M2 Competition.

Ko so se pričele govorice, da BMW pripravlja bolj vročo in močnejšo izvedenko modela M2 so se pojavila različna predvidevanja in sklepanja o imenu prihajajočega novinca. Omenjalo se je celo, da bo BMW spet ustvaril avtomobil z legendarno oznako CSL in to prav pri modelu M2. Sedaj vemo, da se je BMW odločil za ime BMW M2 Competition, ki je bil predstavljen pred dnevi. Novi BMW M2 Competition uporablja 3,0-litrski vrstni šestvaljni agregat s 410 konjskimi močmi in 550 Nm navora. A to še ne pomeni, da je BMW M2 CSL povsem odpisan.

World Premiere - 2018 BMW M2 Competition (22)

Autocar je predstavil potencialno načrt znamke BMW, ki nakazuje prihod novi BMW M vozil v času od sedaj do leta 2021. BMW M2 CSL naj bi prispel na trg v letu 2021. Kot M2 Competition bo uporabljal 3,0-litrski vrstni šestvaljnik S 55, ki ga sicer uporabljata tudi BMW M3 in M4. Ta agregat ponuja novejšo, zanesljivejšo in celostno izboljšano tehnologijo. Motor naj bi tako v izvedenki M2 CSL razvil do največ 431 konjskih moči, kar pomeni, da bo po moči zelo blizu BMW M2 Competition, a pri oznaki CSL surova moč ni glavni akter; bistvo je v zniževanju teže vozila.

bmw-m2-csl-render (11)

Če razjasnimo pomen kratice CSL le-ta pomeni “Coupe Sport Lightweight”. BMW M2 CSL bo tako opremljen z različnimi dirkaškimi dodatki, izboljšano bo imel vzmetenje in ojačan menjalnik, seveda pa bo deležen še mnogih aerodinamičnih elementov, ki bodo skrbeli za večjo okretnost na dirkališču. Legendarna in bogato opevana oznaka CSL se je do sedaj znašla le na dveh bavarskih modelih; BMW 3.0 CSL iz leta 1970 in BMW E46 M3 CSL iz leta 2003. Slednji je bil omejen na le 1400 primerkov, tehtal pa je 110 kilogramov manj kot  standarden BMW M3. BMW M2 je že v osnovi opevan kot eden najboljših BMW M vozil in mnogokrat primerjan prav z BMW E46 M3 CSL. BMW M2 CSL bi tako lahko bil najboljši, najbolj vznemirljiv ter najbolj zabaven BMW vseh časov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code