V zadnjem času BMW nekatere svoje oboževalce nervira s predstavitvijo modelov kontroverznih oblik in izdajo kompaktnih avtomobilov na prednji pogon. V (bližnji) prihodnosti pa za puriste bavarske znamke prihaja svetla točka.

BMW M2 naslednje generacije bo ostal dvovratni kupe s pogonom na zadnja kolesa. Edino vprašanje ki ostaja, pa je, ali mu bo BMW namenil zadovoljiv dizajn. Videli smo že nekaj vohunskih fotografij, pa tudi uhajajoče fotografije naslednje generacije serije 2, tako da si osnovo lahko že predstavljamo.

V teh najnovejših upodobitvah Instagram uporabnika @bmw43_ lahko vidimo, kako bi lahko izgledal BMW M2 naslednje generacije. Sodeč po fotografijah, ki smo jih bili deležni že poleti, lahko vidimo, da so te upodobitve precej natančne.

Spredaj so »normlano« velike »ledvičke«, žarometi podobni tistim, ki smo jih videli pri vohunskih slikah ter odprtine za dovod zraka. Na sprednjem blatniku se opazi tudi »air breather« kakršen je na aktualnem M3, kar zgleda, da je trenutna norma BMW M modelov. Razočaranje pa predstavlja ponovno pomanjkanje klasičnega Hofmeister kinka.

Zadaj bo M2 prejel novo zasnovane luči, katere bodo izgubile klasično L obliko. Viden je tudi nov zadnji spojler, velik difuzor in prepoznavne izpušne konice. Izpušne cevi so sicer upodobljene nekoliko bližje sredini, kot jih običajno vidimo pri BMW-ju, kar je verjetno le lastna odločitev kreatorja upodobitev.

Na voljo je tudi upodobitev prihajajočega BMW M240i, ki bo – kot je do sedaj že običajno – nekoliko milejši in seveda manj zmogljiv od M2. Razlika v oblikovanju obeh upodobljenih avtomobilov pa je v tem, da ima M240i dvojne trapezne izpuhe in ne štiri okrogle odprtine.

Nestrpno si želimo videti naslednjo najzmoglivejšo izvedenko serije 2, saj bo to definitivno zelo zanimiv ter široko pričakovan model. Trenutni M2 ponuja eno najboljših vozniških izkušenj izmed vseh bavarskih športnikov, nova generacija pa bo dobila novejše, boljše in bolj uravnoteženo podvozje, ki naj bi pripomoglo k temu, da bo BMW M2 še naprej zasedal prestol divizje M.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code