Nobena skrivnost ni, da M divizija dela na prilagojenem visokozmogljivem avtomobilu, ki bo v javnost prišel leta 2022. Prvotno ime, ki so prihajajočem terencu nadeli, je bilo BMW X8 M, vendar naj bi bilo uradno ime ob predstavitvi BMW XM. To bo prvi elektrificirani avtomobil M in najmočnejši BMW doslej.

Splošna zasnova je še vedno nekoliko skrivnostna, čeprav nedavne vohunske fotografije nekoliko bolj osvetljujejo oblikovalski jezik. Takoj izstopa postavitev znamenitih dvojnih izpušnih cevi. Tako kot vsi M avtomobili, tudi BMW XM dobi štiri izpušne konice, vendar bodo le-te edinstveno nameščene v zadnji odbijač. Za začetek so oblikovane kot šesterokotniki zloženi drug na drugega. Vertikalno zložene izpušne cevi so za BMW novost in zasnova, za katero bomo nekateri oboževalci potrebovali nekaj časa, da se prilagodimo. Tako kot izpušni sistem na M Performance delih na novih M3 ter M4.

Zanimiva je tudi zasnova zadka, ki jo ponazarja avtor. Zadnje luči so ohranile značilno L obliko, vendar z ravnimi robovi v primerjavi z ukrivljenimi, ki jih vidimo pri mnogih drugih BMW-jih. Zadnji odbijač je še vedno močno pokrit s kamuflažo, toda upodobitev daje zanimivo interpretacijo z izklesanimi oblikami za zelo agresiven videz. Splošna oblika karoserije je bližje X7 kot X6 Coupe, zato boste zagotovo dobili prostorno zadnjo vrsto in impresiven tovorni prostor.

Najboljši modeli XM bodo razdeljeni glede na moč, tako kot sedanji X5M ali X6M. Govori se, da ima vstopni XM izhodno moč 460 kilovatov. Nato mu sledi XM, ki naj bi postal prvi elektrificirani polni model M v zgodovini. Govori se, da je v paket vgrajen hibridni pogonski sklop, ki združuje bencinski V8 motor in električni agregat, katera bosta skupaj dvignila največjo moč do vrtoglavih 550 kilovatov!

Sprva smo izvedeli, da bo XM predstavljen leta 2022, vendar bo zaradi izboljšanja razmer zaradi pandemije COVID-19 v Nemčiji, BMW svojega novega zastavonoša odkril že na avtomobilskem salonu 2021 v Munchnu. Kot prvi avtomobilski dogodek, ki bo zažarel po letu 2019, BMW ne bo spustil priložnosti, da bi razkril svojo močno paleto sedanjih in prihajajočih avtomobilov.

 

Vir: @bmw43__

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code