Vse od konca leta 2013 je bil ta mali avtomobil s karbonsko potniško kabino prodan v velikih količinah, predvsem tudi po zaslugi integracije v sistem DriveNow, kjer je bil tudi eden prvih stikov ljudi z električnimi vozili.

Bimmertoday je objavil fotografije kjer BMW testni vozniki testirajo prenovljeno različico električnega BMW i3. Ob tej priložnosti je posnel tudi nekaj fotografij.

Po tem, ko je BMW i3 lani že prejel tehnično posodobitev z zmogljivejšo 94Ah baterijo in s tem prišel v korak s časom, pa sedaj na trg prihaja nova različica za leto 2018. Kot pri drugih modelih bo tudi BMW i3 uporabljal določene nove elemente: nov sprednji in zadnji odbijač, nova sprednja ter zadnja svetila, načrtovane pa so tudi nove notranje okrasne letve ter barve karoserije.

BMW-i3-facelift (2)

Ob začetku prodaje bomo spoznali, če bo BMW še vedno ponujal tudi 60Ah različico. Vse od predstavitve novega BMW i3 94Ah je povpraševanje po še zmogljivejših baterijah vedno večje. Cilj oddelka BMW i je tako pridobiti najzmogljivejše baterije, ki bi povečale domet vozila.

Trenutni uradni domet vozila je 300 kilometrov, takšen bo najverjetneje zaenkrat ostal tudi pri novi izvedenki. Poleg običajne različice pričakujemo tudi BMW i3 S – športno izvedenko električnega malčka. i3 S bo mel nameščene nekoliko širše pnevmatike, ki bodo zagotavljale boljši oprijem, kar bodo še posebej cenili mladi in dinamični kupci. Povečala se bo tudi izhodna moč motorja in sicer za 10 kW, kar pomeni, da bo končna moč vozila 184 konjskih moči.

Z novim letom bo i3 tudi kandidat za BMW brezžično polnjenje, žal pa ob predstavitvi še ne bo na voljo induktivno polnjenje.

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code