VIDEO: Dirka med BMW M760Li in Ducati Panigale V4

0
Dirke v pospeševanju med motorji in avtomobili so bile vedno popularne. Verjetno je razlog predvsem v tem, da mnogi avtomobilski navdušenci mislijo, da so avtomobili enostavno boljši od motorjev, enako pa velja tudi obratno. Ena zanimivejših je gotovo spodnja dirka med luksuzno nemško limuzino in športnim italijanskim motociklom.

Ta dva stroja si enostavno ne bi mogla biti bolj različna. BMW M760Li je ogromna, težka, luksuzna limuzina, medtem ko je Ducati Panigale V4 eden najhitrejših športnih motociklov na svetu. Torej kateri je hitrejši? Seveda je vsakemu skoraj takoj jasno, da BMW nima nobenih možnosti, pa vendar tudi ta ni od muh. Pod motornim pokrovom namreč skriva ogromni 6.6 litrski twin turbo V12 motor s kar 610 konjskimi močmi in 800 Nm navora, ki s pomočjo štirikolesnega pogona omogoči pospešek do stotice v vsega 3.8 sekunde.

Na drugi strani pa imamo Ducatija, ki uporablja točno šestkrat manjši motor s 214 konjskimi močmi. Največja razlika je seveda v teži in posledično tudi v razmerju moči in teže. BMW tako proizvaja impresivnih 251 konjskih moči na tono mase, medtem ko Ducati proizvaja neverjetnih 1.222 konjskih moči na tono mase, kar je skoraj petkrat več.

Zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu na začetku BMW celo vodi, ko pa začne Ducati izkoriščati vso svojo moč in jo učinkovito prenašati na podlago, BMW ostane zadaj, zelo zadaj. Prav zanimivo je videti kako hiter je v resnici Ducati. Videli smo že precej dirk, kjer je M760Li presenetil in v nekaterih primerih celo ponižal konkurenco, pa vendar tukaj izgleda kot bi stal na mestu.

BMWBLOG-M760Li-vs-Ducati-Panigale (8)

Glede na telemetrijo je BMW M760Li dosegel stotico v 3,7 sekunde in opravil s četrt milje v 11.3 sekunde. Ducati je navkljub slabemu štartu stotico dosegel v 3.2 sekunde, za četrt milje pa je rabil vsega 10.1 sekunde. Test je seveda brez kake posebne vrednosti pa vendar ravno take najbolj obožujemo saj so najbolj zabavni.

Vir: carwow

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code