VIDEO: Skoraj popolnoma razkrit BMW M340i Touring že grize v ovinke Nurburgringa

0
Se še spomnite, ko so modeli BMW M3 razvijali dobrih 340 konjskih moči? No sedaj bo imel lahko že serijski karavan preko 380 konjskih moči.

Seveda govorimo o različici BMW M340i xDrive, ki jo BMW trenutno testira tudi v karavanski različici povsem nove generacije serije 3. Največja moč 382 konjskih moči velja le za Združene države Amerike. Evropejci zaradi strožje okoljevarstvene politike dobimo ‘zgolj’ 374 konjskih moči, kar pa bo vseeno dovolj za nesramno dobre pospeške, še posebej zato, ker govorimo o karavanski različici.

V videu je razvidno, da inženirji in testni vozniki priganjajo avtomobil do skrajne meje, avtomobil pa pri tem uživa. Zvok vrstnega šestvaljnika in cviljenje pnevmatik bolj sovpadajo s kakšnim resnim športnikom, sama hitrost s katero premaguje sloviti zeleni pekel, pa tudi ni od muh. Tudi s kamuflažo se BMW ne trudi več kaj dosti, saj lahko ob nekoliko približani sliki z lahkoto razberemo oblikovalske elemente karavanskega zadka.

Obstajajo tudi govorice, da naj bi BMW delal na karavanski različici BMW M3, kar pa je zaenkrat tudi vse kar vemo o tem.  Kakorkoli že očetje pripravite razloge, ki bodo prepričali vašo boljšo polovico, zakaj je ravno to vaš idealni naslednji družinski avtomobil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code