BMW M4 competition vs Audi RS5 – Kateri bo zmagal?

0
Audi je nedolgo nazaj predstavil novo generacijo svojega najmanjšega športnega kupeja z imenom RS5, ki cilja direktno na BMW M4. To so vedeli tudi pri Cars.co.za in se odločili, da končno naredijo konec debati kdo je hitrejši.

BMW M4 in Audi RS5 definitivno nagovarjata iste kupce, ki se odločajo za športnega kupeja. Pri nakupu takega avtomobila je seveda upoštevanih mnogo faktorjev, a tudi če bi gledali le na prikazano zmogljivost v dirki na četrt milje, bi bila to težka odločitev.

Kot so ugotovili pri Cars.co.za, sta si RS5 in M4 s competition paketom na četrt milje zelo blizu a rezultat te dirke v pospeševanju ne pove celotne zgodbe. Oba avtomobila imata s 450 konjskimi močmi identično zalogo moči, dočim ima Audi prednost v največjem navoru (600 Nm proti 550 Nm) in začetni trakciji pri ‘izstrelitvi’ z mesta zahvaljujoč quattro štirikolesnemu pogonu.

Če ste takoj pomislili, da je dirka zanj že dobljena se motite. M4 namreč v drugem delu dirke začne pospeševati mnogo bolje in audija do ciljne črte ne le ujame, temveč tudi prehiti. V kolikor bi bila dirka daljša, bi bila razlika še mnogo večja saj je ob prečkanju ciljne črte hitrost BMW M4  mnogo višja od audijeve, zato pravimo, da rezultat na četrt milje ne pove celotne zgodbe.

BMWBLOG-RS5vsM4competition (3)

Torej, če avtomobil kupujete zgolj zaradi zmogljivosti, potem kupite BMW M4 Competition, vendar verjamemo, da tukaj ostali faktorji kot so pripadnost znamki, izgled in občutek pomenijo mnogo več kot sekunda ali dve na dirkališču. Za katerega pa bi se odločili vi?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code