Voznik precenil svoje zmožnosti in na Nurburgringu razbil BMW M2 Competition!

0
Zeleni pekel, ne nosi tega imena zaman, saj se lahko odličen izlet na najboljše dirkališče na svetu kaj kmalu sprevrže v pravo nočno moro, kar je izkusil tudi zgornji voznik.

Nesreča se je zgodila na slavnem zavoju Brunnchen 2 ali kot mu pregovorno rečemo tudi youtube ovinek, vključuje pa BMW M2 Competition v Hockenheim Silver barvi in enega, očitno ne preveč veščega voznika.

V videu lahko vidimo, da je voznik v zavoju vozil povsem na robu oprijema, potem pa je proti izstopu iz zavoja pritisnil na plin, kar je povzročilo zdrs zadka. Namesto, da bi voznik poizkusil ‘ujeti’ drsenje s korekcijo, je voznik zmrznil in ni naredil ničesar drugega kot le spustil stopalko za plin. Rezultat je bil skorajda čelno trčenje z varnostno ograjo, po prvem trčenju pa je avtomobil odbilo tako, da je razbil še zadnji konec.

Pod komentarji videoposnetka se je znašel tudi domnevni voznik, ki je zapisal: “Ja jaz sem. Ob zdrsu sem povsem zmrznil. Zakaj? Ne znam razložiti, saj sem drugače navajen avtomobila. Pred tem sem imel BMW M2 LCI, sedaj pa tega M2 Competition. Zakaj sem zmrznil? Nič zavijanja v drsenje, nič zavor? Ne znam razložiti.”

Po tej izjavi ni jasnega nič več kot prej. Glede na to, da vse kaže na to, da je imel voznik povsem izklopljena varnostna pomagala je lahko to tudi neuspeli poizkus ‘driftanja’ na najbolj obljudenem zavoju na stezi. Kakorkoli že na srečo ni bil nihče poškodovan, voznika pa zagotovo čaka ogromen račun.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code