Medtem ko nekateri nestrpno pričakujejo tudi BMW X3 z oznako M, je na trgu že nekaj zelo podobnega. Govorimo namreč o Alpininem XD3 Biturbo modelu, ki zmore prekositi marsikateri SUV svoje velikosti, pa čeprav je dizel.

Seveda X3 zaradi Alpinine dizelske različice ne spada v razred močnih bencinarjev, kot njegova večja brata X5 M in X6 M, vendar se časi spreminjajo in tudi Alpina se prilagaja razmeram po svojih najboljših močeh. XD3 Biturbo je osnovan na xDrive35d različici, ki je tudi najhitrejši v paleti različic bavarskih X3.

Alpina XD3

[sam id=”14″ codes=”true”]

Originalna verzija xDrive35d uporablja 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki proizvede 313 konjskih moči in 630 Nm navora, zahvaljujoč xDrive štirikolesnemu pogonu pa do stotice potrebuje le 5,3 sekunde. Ko ga v roke dobi podjetje Alpina, X3 proizvede 350 konjskih moči in 700 Nm navora, čas pa se izboljša za 0,4 sekunde. To pomeni, da SUV potrebuje do stotice manj kot 5 sekund!

Ker ni dovolj le izboljšanje pod pokrovom motorja, je Alpina priskrbela tudi paket zunanjosti s katerim je bavarski SUV bolj eleganten, kot se pač za podjetje spodobi. V spodnjem posnetku je poudarek ravno na omenjenih atributih vozila. Popolna kombinacija luksuza, kvalitete in moči je definicija podjetja iz mesta Buchloe. Seveda ima takšna kvaliteta tudi svojo ceno – zanj boste v Nemčiji odšteli 69.000,00 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code