Zagnalo se je tovarniško kolesje novega BMW kupeja serije 8!

0
Modela M850i xDrive ter 840d xDrive bosta kupcem na voljo v novembru.

Proizvodnja prvotne serije 8 se je zaključila v letu 1999, sedaj pa je BMW z njegovo drugo generacijo končno našel svojo pot nazaj. Markantni kupe je bil predstavljen sredi junija, ta teden pa so ga začeli izdelovati v BMW tovarni v nemškem Dingolfingu. Bavarci so v proizvodnjo, ki bo oživila serijo 8, vložili kar nekaj milijon evrov.

Pridružil se bo montažnima linijama serije 5 ter 7 na Spodnjem Bavarskem. Predstavlja prvo redno proizvedeno vozilo BMW, ki bo na voljo s streho, izdelano iz plastike ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP). Zaenkrat je v procesu izdelave le kupe, kmalu pa se mu bosta pridružila še kabriolet serije 8 ter Gran Coupe serije 8. Na voljo bodo vsi trije stili karoserije, ki bodo lahko prejeli tudi popolno M Performance preobrazbo. Glavni poudarek je na modelu BMW M850i xDrive. A kot je bilo že omenjeno, bo na voljo tudi model 840d xDrive. Opremljen bo z vrstnim šestvaljnim 3.0-litrskim turbodizelskim motorjem. Motor premore 320 konjskimi močmi ter 680 Nm navora.

Najbrž pa bodo navdušenci bolj navdušeni nad bencinskim, 4.4-litrskim, s turbino gnanim V8 motorjem. Le-ta bo imel moč proizvesti kar 530 konjskih moči ter 750 Nm navora. Kot poslastico pa vam lahko zaupamo, da bo že potrjeni BMW M8 premogel višje specifikacije motorja; pričakovati je, da bo lahko proizvedel vsaj 600 konjev!

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code