Živahen zadek BMW M850i na Nürburgringu!

0
BMW si je na slavnem dirkališču Nürburgring privoščil nekoliko več kot le običajno testiranje - namig: zadek je želel po svoje.

Medtem ko BMW dela na športnem M8 in njegovi izvedenki Gran Coupe pa bo ravno M850i tisti, ki bo ob predstavitvi nove serije 8 veljal za najmočnejšega predstavnika. Vemo že, da bo M850i opremljen s 4,4-litrskim TwinPower Turbo osemvaljnikom, ki bo razvil 530 konjskih moči in 750 Nm navora. Te številke vozilo uvrstijo zelo blizu staremu M6, s pomočjo štirikolesnega pogona xDrive, pa bo pospeševanje še precej hitrejše.

To pa še ni največ kar M850i ponuja. Novo bo tudi vektorsko razporejanje navora, kar pomeni, da bom moč prisotna točno tam kjer je najbolj potrebna. Kljub temu, da gre za M Performance izvedenko serije 8 bo avtomobil še vedno sposoben udobne vožnje. Čeprav je očitno tudi odličen športnik, ki rad drsi skozi zavoje.

Prav tako trdimo, da M850i zveni izvrstno in precej bolje kot drugi V8 M performance predstavniki. BMW je doumel, da je tudi zvok izredno pomembna komponenta celotne izkušnje avtomobila. Seveda bo BMW ob začetku prodaje ponudil tudi šibkejše različice. S 3,0-litrskim vrstnim šestvaljnim motorjem bosta opremljena BMW 840i in 840d. Vsak pač ne želi M izgleda in dirkaško naravnanega vozila.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code