BMW 1M je eden izmed najbolj ikonskih vozil bavarskega proizvajalca. Številni menijo, da BMW M oddelek do sedaj še ni uspel izdelati modela, ki bi se lahko kosal z njim po vozniški dinamiki.

BMW 1M velja za enega izmed vozniško najbolj izpopolnjenih BMW vozil sodobnega časa, seveda pa to pomeni, da njegova vrednost vztrajno narašča, kljub temu da so najstarejši primerki stari tudi 6 let. Vse to pomeni, da je BMW 1M izjemno zaželeno vozilo, krog navdušencev pa se širi iz dneva v dan. Če najdete vrhunsko ohranjen rabljen primerek za približno enako ceno, kot takrat ko je bil nov, boste zadeli terno.

Primerek, ki vam ga predstavljamo danes se trenutno prodaja za približno enako ceno, kot je stal nov. Opazili smo ga na spletnem portalu  Bring-A-Trailer, v času pisanja članka pa je najvišja ponudba znašala 60 tisoč dolarjev.

BMWBLOG-bmw-1m-bring-a-trailer-avkcija (28)

Še bolj zanimivo je to, da ima prevoženih le 46,670 kilometrov, kar pomeni, da je svojo življensko pot šele dobro začel. Zato pa verjamemo, da bo njegova končna prodajna cena še nekoliko  višja, ohranjenost pa prav tako izgleda vrhunsko. Žal pa je ta primerek odet v belo barvo zunanjosti, ki ni najbolj zaželjena. Najbolj zaželjena barva je Valencia Orange in ne Alpine White, to pa pomeni, da se za ta primerek razni zbiratelji ne bodo preveč zanimali.

Pod motornim pokrovom je sicer nameščen 3,0-litrski N54 bencinski motor z dvema turbinskima polnilnikoma. Od začetka je motor prejel nekaj kritik, a vsi so kmalu spoznali da je s 335 ”konji” in 501 nevtonmetrov navora več kot dovolj zmogljiv. Tudi vozi se naravnost odlično, bolje kot bi kdorkoli lahko pričakoval.  BMW 1M je pravi športnik, BMW M oddelek pa do sedaj še ni izdelal konkurenčnega modela!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code