Iščete vrhunsko ohranjen BMW M1? Vaš je lahko za slabih 555 tisoč evrov, prevoženih ima manj kot 13 tisoč kilometrov in v bogati zgodovini le enega izjemno skrbnega lastnika.

Cene zbirateljskih primerkov BMW vozil zadnje čase nevzdržno rastejo, BMW M3 E30 generacije je tako na voljo že za šestmestno številko. Za nekatere je to seveda dobrodošlo, a za kupce ne, saj se ob nakupu pravih M klasikov poraja vprašanje, koliko naj bi pravzaprav odšteli za solidno ohranjen primerek, ki ni ravno zbirateljsko ohranjen. Vozilo, ki vam ga predstavljamo, danes predstavlja zanimivo zgodbo, preseneča pa z le slabimi 13 tisočimi prevoženimi kilometri.

Sodeč po eBay oglasu, naj bi ga pred leti kupil novinar, ki je bil s strani BMW povabljen, da kupi enega izmed zadnjih primerkov M1. Kljub temu, da novinarstvo ni eden izmed najbolj plačanih poklicev, je novinar hitro zagrabil za edinstveno priložnost in se odpeljal v popolnoma novem M1. Čeprav je že takrat odštel veliko denarja, se mu je to obrestovalo, saj je danes BMW M1 vsekakor vreden veliko več. BMW M1 je novinarja spremljal čez celotno kariero, vse od Južne Afrike, Nove Zelandije, Mehike, Arizone, trenutno pa se vozilo nahaja v Miamiju.

BMWBLOG-bmw-m1-e26

Danes je lahko vaš za slabih 555 tisoč evrov oziroma dobrih 658 tisoč ameriških dolarjev. Kljub temu, da je to veliko, pomnite, da ima prevoženih le slabih 13 tisoč kilometrov. Je odlično ohranjen in odet v izjemno redko Dark Blue barvo. Imel je le enega lastnika, ki je vozilo redno vzdrževal in negoval, po našem mnenju pa je storil napako, ko je vgradil drug avdio sistem z drugimi zvočniki.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code