Bavarsko podjetje je ravnokar zaščitilo imena za modele, ki naj bi v prihodnosti zapolnili bogato ponudbo BMW M modelov. Že tako bogata ponudba M modelov bo očitno dobila nova ekstremna vozila z oznako CSL. Se jih že veselimo!

AutoGuide poroča, da je BMW Group zaščitil imena z oznako CSL, kar je kratica za “Coupe Sport Lightweight”. Natančneje je bila zaščita izvedena za imeni prihajajočih modelov od M1 CSL do M8 CSL. Želja po novih modelih je vsekakor prisotna, a glavni namen znamke BMW je zaenkrat le zaščititi imena, da jih pred njimi ne uporabi ali zaščiti katero drugo podjetje. Oznaka CSL je bila sicer zadnjič uporabljena na modelu M3 generacije E46.

BMW-E46-M3-CSL-6

Prvič se je kratica CSL uporabila v zgodnjih sedemdesetih letih, ko je BMW v prodajo ponudil omejeno količino 3.0 CSL modelov, ki so bili izdelani in zasnovani z namenom dirkanja, kar je pomenilo izredno lahkotnost, veliko moč in preprostost v potniški kabini. Dirkalnik 3.0 CSL je bil izredno uspešen športnik, ki je zmagoval na različnih evropskih dirkaških tekmovanjih v sedemdesetih letih.

Nedolgo nazaj je BMW ime obudil z zelo zanimivim in obetavnim konceptom, ki je prikazoval izredno lepega 3.0 CSL Hommage in dirkaško usmerjenega Hommage R. Model, s katerim se je BMW v zadnjem času najbolj približal vozilom z oznako CSL je gotovo BMW M4 GTS. S podobno dirkaško nastrojenostjo trenutno nastaja tudi povsem novi in še močnejši BMW M2 CS. Poleg omenjenih dveh modelov žal trenutno še ni govora o drugih zanimivih, dirkaško naravnanih CSL modelih.

Zagotovitev imen le kaže na to, da BMW razmišlja v pravo smer in ima še precej maneverskega prostora, ko je govora o športnih vozilih. BMW M8 CSL bi bil prav gotovo izredno zanimiv in neverjetno hiter avtomobil. Štirivratni CSL bil bil…no, počakajmo, da čas pokaže svoje …

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code