BMW je za preizkus novega BMW X5 zgradil kar repliko ikonskega dirkališča Monza!

0
Za predstavitev vredno novega BMW X5, je BMW v maroški puščavi zgradil popolno repliko italijanskega ikonskega dirkališča Monza v naravni velikosti.

Dirkališče so zgradili v Merzougi, ki je eno najbolj puščavskih območij države Maroko. Tako kot pravo dirkališče skupna dolžina peščenega dirkališča znaša kar 5,793 metrov, BMW pa je poskrbel, da so identični tudi radiji in razdalje med zavoji. Če se sprašujete kako so vse to naredili lahko povemo, da se je s tem projektom 14 dni ukvarjalo kar 50 ljudi vključno z inženirji, tehniki, delavci in celo piloti. Štirje buldožerji, štirje tovornjaki in 9 dni kopanja je bilo potrebno, da so pripravili podlago in umaknili odvečen pesek, ki ga je bilo za kar 3.500 kubičnih metrov.

Poleg tega, da je novi BMW X5 najudobnejši in najbolj tehnološko napreden X5 do sedaj, se le ta lahko po novem pohvali tudi z izboljšanimi sposobnostmi vožnje po terenu, kar smo lahko preizkusili tudi na slovenski predstavitvi novega BMW X5 in to kar na motokros progi. Delne zasluge za to gredo novemu sistemu dinamičnega zračnega vzmetenja, ki lahko na ukaz avtomobil dvigne za kar 80 milimetrov. Kot spremljevalno vozilo novega BMW lahko v oglasu opazimo tudi novega BMW R 1250 GS, ki se v takem okolju zagotovo ravno tako počuti kot doma.

Druga noviteta je tako imenovani Offroad paket, ki vam omogoča izbiro kar štirih voznih programov za vožnjo po terenu in sicer sand, rocks, gravel in snow, z izbiro določenega programa pa se avtomatsko prilagodi tako oddaljenost od tal, delovanje xDrive štirikolesnega pogona in občutljivost stopalke za plin, kot tudi odzivnost menjalnika. Kakorkoli že glede na posnetek način vožnje ‘sand’ očitno deluje odlično, voznik pa se je zagotovo izjemno zabaval. No ja, delavci se zagotovo niso, lahko pa se pohvalijo, da so pomagali zgraditi afriško Monzo in sodelovali v enemu najbolj epskih avtomobilističnih oglasov zadnje čase.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code