Pozorni paparaci so v objektive ujeli prihajajočega BMW M4 CS, ki bo bolj "umirjena" in civilizirana izvedenka omejenega M4 GTS. Trenutno ga testirajo v mrzlih zimskih razmerah na Švedskem. Kaj lahko pričakujemo od M4 Club Sport?

BMW je že uspešno prodal vse 803 izdelane enote BMW M4 GTS, (eden je bil že uspešno karamboliran) sedaj pa se osredotočajo na novo različico z oznako M4 CS. Slednji naj bi uporabljal precej delov iz dirkaško naravnanega M4 GTS. Sem naj bi spadal zavorni sistem, izpušni sistem, določeni aerodinamični dodatki, vzmetenje in Competition package.

Z novo konkurenco na trgu kot je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ki znamki BMW diha za ovratnik bo vsekakor zanimivo videti kaj bo BMW naredil na področju motorjev. M4 s Competition paketom namreč premore “le” 450 konjskih moči, Giulia QV pa kar 510. Kakšna bo torej moč pri BMW M4 CS?

bmw-m4-cs-spied (10)

Najbolj opazne novosti na tem avtomobilu so podaljšan sprednji spojler, v prtljažna vrata integriran zadnji spojler, prejel pa bo tudi celotno posodobitev, ki je bo deležna serija 4 v prihodnjih nekaj mesecih. Osvežitev bo vsebovala spremenjene sprednje luči, nekoliko spremenjeno sprednjo masko ter osvežene in s drugačnim svetlobnim podpisom zaznamovane zadnje luči. V notranjosti bo avtomobil po prenovi uporabljal novi informacijsko-zabavni sistem iDrive, ki bo najverjetneje podoben tistemu v novi seriji 5, z njim pa seveda pridejo tudi nekoliko spremenjene tipke za upravljanje.

Vr pravi, da bo BMW zaključil s proizvodnjo trenutnega BMW M4 v koncu februarja 2017, po kratkem premoru pa bo s proizvodnjo prenovljene M4 začel meseca julija 2017. Avtomobil bo tako najverjetneje predstavljen v tem vmesnem času, po naših ugibanjih bi se to lahko zgodilo prav na avto salonu v Ženevi marca.

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code