Slavna divizija M praznuje 50-letnico delovanja v slogu.

Famozna oznaka CSL je rezervirana za najlažje, najhitrejše in najbolj posebne izvedenke športnih Bavarcev. Znamenita divizija M že od leta 2004, ko je s slavnim E46 M3 CSL, premaknila meje mogočega, ni zgradila novega CSL-ja, vendar se posebna oznaka očitno vrača nazaj. Vohunski posnetki so pokazali, da novi M4 (in verjetno M8) dobiva CSL tretma.

Pred nekaj tedni so fotografi opazili vrsto prototipov M4 CSL, parkiranih na testnem objektu, zdaj pa so se v Nemčiji začela cestna testiranja lahkega športnega avtomobila. Tokrat si lahko ogledamo nove “ledvičke” M4 CSL iz več zornih kotov.

M4 CSL ohranja kontroverzno prednjo masko, ki jo najdemo na standardnem “bratu”, vendar so bili dodani edinstveni vodoravni vložki, ki ga ločijo in naredijo sprednji del bolj agresiven. Tudi žarometi izgledajo drugače, kar podpira govorice, da bosta BMW M3 CS in M4 CSL dobila oblikovane žaromete M po meri. BMW je zakril tudi zadnje luči, ki bodo po veliki verjetnosti imele novo notranjo grafiko.

Za izboljšanje aerodinamike je prototip BMW M4 CSL opremljen s karoserijo, ki vključuje vidnejšo sprednjo ustnico za odbijač in spojler. Tako kot M3 CSL prej, bo M4 CSL imel koristi od znatnega prihranka teže, svoje zmogljivosti pa bo izboljšal s pomočjo delov iz ogljika in odstranitve zadnjih sedežev.

Ni še znano, kaj bo M4 CSL poganjalo, vendar je že sedanji pogonski sklop v M4 Competition presneto dober. 3-litrski vrstni šestvaljnik z dvojnim turbopolnilnikom proizvede 510 »konjev« in 650 Nm navora. Po govoricah sodeč, pa bi BMW v CSL modelu povečal moč na približno 545 »konjev«.

Pričakuje se, da bo BMW naslednje leto dvignil prevleke z novega M4 CSL in ga razkril skupaj z novim M3 CS. BMW M bo prihodnje leto praznoval svojo 50. obletnico obstoja, zato se zdi, da je vrnitev oznake CSL primerno praznovanje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code