Z nastopoma najnovejše BMW M3 generacije G80 in BMW M4 G82 je kupcu na voljo komplet delov M Performance za dvo- in štirivratne predstavnike nemške visoko zmogljive divizije M.

Paleta delov, ki so na voljo tako za limuzino kot za kupe, zajema tako zunanjost kot notranjost ter ponujajo prednosti pri prihranku teže in aerodinamiki vozila ter personalizacijo kabine z ogljikovimi vlakni in alkantaro.

Začenši z zunanjostjo, je karoserija M Performance sestavljena iz z ogljikovimi vlakni izboljšanega sprednjega priključka in sprednjega razdelilnika ter z M ​​Performance »Aero Flicks« (obrobje zračnika na odbijaču). Na bočnem profilu zračniki iz CFRP (Carbon fiber reinforced polymer) in stranska obrobja prispevajo k boljši vizualni podobi modela.

Zadek “krasi” karbonski difuzor v kombinaciji z dušilcem M Performance iz titana. Izpušne cevi so v novi generacij M Performance dodatkov prvič v postavitvi, ki jo vidimo na sliki spodaj. Za trenutek spominjajo na zadek Lexsusa ISF, ki ima – sicer ob straneh – enako poševno postavitev izpušnih konic. Zaključek izpušnih cevi krasijo ogljikova vlakna ter titan s keramično prevleko in mat črno barvo. Izbira spojlerja nameščenega na prtljažniku nadgrajuje vizualno podobo zadnjega konca. Zunanjost M3 in M4 lahko opremite z nalepko M Performance Motorsport, ki je prilagojena vsakemu karoserijskemu slogu.

M3 in M4 lahko naročite s sistemom športnega vzmetenja M Performance, ki ponuja brezstopenjsko nastavljivo višino vožnje, ki je med 5- in 20 mm nižja od višine vožnje pri osnovnih modelih M. Priporočena privzeta vrednost je 10 mm nižja od običajnih avtomobilov, medtem ko je nastavitev blažilnikov nespremenjena.

Na voljo ni celotnega kompleta velikih zavor, čeprav serija M Performance ponuja športne zavorne ploščice, ki zagotavljajo krajšo zavorno pot, boljše odzivne lastnosti zaviranja ter visoko toplotno odpornost, BMW dodaja, da bodo vozniki, ki nameravajo nova M žrebca redno spoditi na progi, čutili razliko ter imeli veliko koristi od izboljšanih zavornih zmogljivosti.

V paleti M Performance so tako za G80 M3 kot za G82 M4 na voljo tudi lita platišča s premerom do kar 21 palcev, z neenakimi premeri ter širino med sprednjo ter zadnjo osjo. Prikazana so različice z Y-kraki litimi platišči M Performance 963M, v barvi Frozen Gunmetal Grey, ki merijo 19 palcev spredaj in 20 palcev zadaj, model pa je opremljen s pnevmatikami z različno širino.

Temu se pridruži še izbira kovanega lita platišča M Performance 1000M z navpičnimi kraki, ki ga lahko določite v mat zlato-bronasti ali mat črni barvi. Ti merijo 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj. Za tiste, ki pa imajo namen novega športnika zapeljati tudi po zasneženi cesti, je na voljo 19-palčni zimski set 829M z dvojnimi kraki, ki je zasnovan za enostavno čiščenje.

Tako M3 kot M4 sta na voljo tudi z notranjimi deli M Performance. Vrata M Performance z vložkom ogljikovih vlaken in barvnim dodatkom, ki kabini dodelijo nekoliko športno komponento. Le-te je mogoče dopolniti z matirano prevleko M Performance in oblazinjenjem iz alkantare. Zaščitni šivi v barvah M pripomoreju k boljšem celostnem izgledu avtomobilske kabine, medtem ko M Performance prednje in zadnje talne preproge poživijo dno vozniškega okoliša.

Voznik v paketu dobi tudi volan M Performance, nadgrajen z ogljikovimi vlakni, na območjih prijema pa prevleko iz alkantare. Češnja na vrhu tortice pa je sredinsko nameščen moder označevalni trak. Krmilo lahko dodatno personalizirate s prestavnimi ročicami M Performance, ki ponujajo površino iz karbonske prevleke namesto standardnih kromiranih kosov za še bolj poseben dotik.

Na trgu že poznana, pa vseeno priljubljena ter posebna estetska nadgradnja je LED projektor, ki iz spodnjega dela vrat na tla projicira BMW logotip ter druge motive M Performance. Avtomobilski ključ je lahko opremljen z etuijem M Performance, ki je narejen iz alkantare in dodanimi ogljikovimi vlakni. Na voljo je tudi spremenjen notranji pokrov avtomobila z edinstvenimi oblikovnimi dodatki.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code