VIDEO: BMW ponovno razgrnil zaveso s prihajajočega karavana M3

0
BMW M je pred razkritjem prvega M3 Touringa objavil več podrobnosti.

Kot smo že v prejšnem prispevku omenili ima dotični športni karavan poseben vzdevek: »Bielefeld«. Najnovejši videoposnetek bavarskega proizvajalca vozil prikazuje razvojni proces G81 M3 Touring, ki mu sledi tudi nekaj krogov na slavnem zelenem peklu.

Ko bo BMW M3 Touring debitiral, bo na ceste zapeljal le v različici M3 Competition xDrive. Kar pomeni, da bo pod pokrovom motorja 3-litrski vrstni šestvaljnik z dvojnim turbopolnilnikom, ki bo proizvedel 510 »konjskih moči« in 650 njutonmetrov navora, preko osemstopenjskega samodejnega ZF menjalnika in štirikolesnega pogona xDrive.

Modeli Competition xDrive bodo, ko bodo nekaj časa naprodaj, daleč najbolj priljubljeni modeli v vrstah M3 in M4. Zato je smiselno le razmeroma omejeni M3 Touring opremiti z najbolj priljubljeno opremo. Najvišja hitrost je običajno omejena na 250 km/h, toda z M Driver’s Package je to elektronsko omejitev mogoče precej povišati – na 280 km/h. Nobena druga različica M3 Touring ne bo izdelana, kar je mogoče najbolj žalostno pa je dejstvo, da ne bo ročne različice s pogonom le na zadnja kolesa. Mogoče ga pa kdaj vidimo v takšni luči izpod rok talentiranih individualistov.

Na voljo z zasnovo za preoblikovanje obraza

Ko bo BMW M3 Touring predstavljen, bo prišel kot del prenove ‘facelift’ M3, kar pomeni, da bo imel nekoliko posodobljen videz, pa tudi nekaj posodobitev v kabini. Ena takšnih posodobitev notranjosti bo najnovejši sistem iDrive 8 iz BMW i4, skupaj z velikim in ukrivljenim zaslonom. Levi LCD meri 12,3-palcev v i4 ter iX, medtem ko zaslon na dotik na desni meri 14,9-palcev.

Navzven pa ne pričakujemo prav veliko sprememb. Ostala bo tudi velika ledvična rešetka. Seveda sedanji BMW serije 3 Touring že predstavlja predogled oblikovalske zgodbe M3 Touring. Pričakujte torej športni karavanski dizajn z običajnimi športnimi dodatki: razširjeni kolesni loki, ogromen zadnji difuzor in štiri izpušne cevi, od katerih so slednje tipičen del M divizije.

Cene bodo prav tako sporočene pozneje, vendar pričakujemo podobno ceno kot modeli M3 in M4 Competition.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code