Pred uradnim razkritjem BMW M3 Touring nas loči še dva meseca, zato BMW počasi ter taktično stopnjuje svojo oglaševalsko kampanjo.

V videu nas strokovnjaki iz divizije M popeljejo v zakulisje izdelavi in delijo še nekaj podrobnosti o prihajajočem ekskluzivnem karavanu, vključno z nekaterimi podrobnostmi, ki smo jih omenjali že prej. BMW M3 Touring bo omejena serija vozila, zaradi česar bo še bolj poseben, kot ga dojemamo že samega po sebi. Prav tako bo na voljo samo v eni konfiguraciji; Competition xDrive. To bo dalo njegovemu 3-litrskemu vrstnemu šestvaljniku z dvema turbinama in 510-konjskimi močmi in 650 njutonmetrov navora, združenega z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Toda dizajn BMW M3 Touring seveda ni presenečenje. Avto je pred kratkim že pricurljal na splet in razkril končne podrobnosti dizajna. Prav tako smo lahko v preteklosti bili deležni ne malo precej natančnih upodobitev umetnikov dizajna.

Vir: Sugarchow

V tem videoposnetku nam BMW daje tudi nekaj vpogleda v razvojni proces M3 Touring, korake pri izdelavi visoko zmogljivega touringa, ki temelji na platformi serije 3 Touring (G21) in G80 M3. BMW M3 Touring ima prav tako nadan poseben vzdevek: »Bielefeld«. Posnetek prikazuje nekaj inženirjev BMW M, ki govorijo o tehničnih podrobnostih M3 Touring in predvsem o tem, kaj jim pomeni izdelava prvega M3 Sports Wagon.

Podobno kot njegova sestrska modela, limuzina M3 in M4 coupe, bo bolj praktičen M3 Touring podedoval kontroverzno ter že precej opevano prednjo masko. V zadnjih nekaj letih smo se nekako naučili živeti s tem, čeprav še nismo povsem »domači« za res prevelike ledvične rešetke. Podobno kot M340i Touring bo tudi ta različica odličen M avto za vse.

Vir: Sugarchow

Ker bosta novi seriji 7 ter i7 debitirali aprila, bomo morali še počakati nekaj tednov na BMW M3 Touring. Model z interno oznako G81 je vsekakor predviden za leto 2022, delovno leto, ki vključuje tudi prvenca M2 in XM. Ti avtomobili naj bi si delili infotainment sistem iDrive 8, ki ga bodo v prihodnjih letih uporabljali vsi modeli na trgu. Dolgo pričakovani M3 Touring, ki bo prispel v prihodnjih mesecih ob 50-letnici M, bi moral priti na trg ravno pravočasno, da bo dobil oznako obletnice!

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code