VIDEO: Skrivni recept za BMW M3 Touring

0
Tako se bo močan športnik spremenil v družinskega karavana, vrednega nošenja slavne značke M.

V zadnjih nekaj mesecih je bil BMW M3 Touring konkretno na jeziku avtomobilskih navdušencev, saj se v tem letu, ob 50. obletnici BMW M, približuje proizvodnji. Da bi nam pomagali razumeti, kako poseben je ta avtomobil in kakšne izzive je bilo treba premagati, da se je rodil na ta svet. Youtube račun BMW M pa do uradne razglasitve zagotavlja redne posodobitve. Prvi od teh videoposnetkov je razložil motivacijo za nastanek tega fenomenalnega karavana, drugi pa je gledalcem dal vpogled v to, zakaj ta proces tako dolgo traja. Zdaj je izšel nov video z naslovom The Secret Recipe, ki kaže, da je to prvi karavan M3 v zgodovini.

 

Pogosta tema teh videoposnetkov je, da BMW želi, da nam zagotovijo, da karavanska karoserija ne bo zmanjšala podobe M3; vozil se bo kot pravi M3. Posledično sta bili iz limuzinske različice preneseni tako sprednja kot zadnja os, a ker se zdi, da se pri BMW-ju zdi, da bo večina ljudi izbrala ta model iz praktičnih razlogov in ne iz njegove estetike, bo predstavljen izključno s štirikolesnim pogonom xDrive. Ogljikovo-keramične zavore bodo neobvezne, vendar bodo vsi M3 Touringi dobili nekaj, česar limuzina nima: posebej oblikovan spojler na strehi, ki pomaga ohranjati stabilnost vozila pri visoki hitrosti.

Zaradi dejstva, da med zadnjima opornikoma ni ojačitve zaradi tovornega prostora karavanskega avtomobila, so morali inženirji BMW M izmisliti drug način za povečanje togosti. Izvedene so bile številne simulacije in “ena rešitev je vključevala testiranje dobro znanega zadnjega ojačevalca M3 z dodatno spojno točko na zunanji strani ter testiranje in potrditev te V-opornice”, vendar je BMW šel dlje in integriral “popolnoma novo vzmet/blažilnik/anti-roll bar na sprednji in zadnji osi.”

Ko je bila vsa strojna oprema nameščena, je BMW pri neobremenjenem avtomobilu uglasil vzmetenje in ga nastavil, kot da bi imela v njem družino s svojo prtljago. Popolnoma spremenljivi blažilniki so predhodno kalibrirani, preden se izvede posebna nastavitev za načine Comfort, Sport in Sport+. Rezultat je avtomobil, ki se bo vozil in obnašal kot M4 Coupe ali M3 Sedan, ne glede na to, kako ga uporabljate, z natančnimi povratnimi informacijami s ceste, ki se prenašajo prek volana. Več o tem bomo izvedeli v naslednjem videu z naslovom Nurburgring – Ultimate Test.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code