Najnovejši avtomobil avtocestne policije v zvezni državi Viktorija v Avstraliji je zastavonoš bavarske znamke. Kljub hitri vožnji ga ne bi zgrešili v ogledalih in v zmogljivosti, ki jo premore.

V Sloveniji so policisti pretekli mesec v roke prejeli ključe 530 “konjskih” Bavarcev, avtocestna patrulja Victoria Police v Avstraliji pa je v svoj vozni park pravkar dodala povsem nov BMW M3 Competition, vsaj začasno kot del postopka evalvacije in ocenjevanja vozila.

Policija končno dobila ključe do 530 »konjskih« bavarskih zveri!

Pod motornim pokrovom je serijski 3-litrski šestvaljni motor z dvema turbinama, ki proizvede 510 »konjskih moči« in 650 Nm navora, združen z osemstopenjskim M samodejnim menjalnikom Steptronic. Ta vrsta moči se sliši več kot dovolj za avtocestno patruljno vozilo, čeprav je sprint do stotice pri izvedenki na zadnji pogon nekoliko počasnejši od različice, ki poganja vse štiri kolesa, opremljene s sistemom M xDrive.M3 Competition ima belo zunanjost z rumeno in modro grafiko Highway Patrol in obrnjenimi napisi Police na pokrovu motorja. Posebna poslikava in modro-rdeče luči ga razlikujejo od civilnih M3.

Vsekakor sem prepričan, da so impozantne in (pre)velike ledvičke nekaj, kar avstralski vozniki ne želijo videti v svojem vzvratnem ogledalu, še posebej, če jih zalotijo pri prehitri vožnji. Po navedbah avtocestne patrulje policije Viktoria, avto že opravlja “specialistične naloge” v rokah policistov po vsej zvezni državi Viktoria.

Seveda to ni prva zmogljiva limuzina, ki služi kot policijski avto v Avstraliji. Dejansko je Victoria Police Highway Patrol leta 2019 uporabila BMW M5 Competition in Mercedes-AMG E43 leta 2018. Avstralski policisti niso omejeni na limuzine s pogonom na notranje izgorevanje, saj so že leta 2019 uporabljali električni SUV Tesla Model X, spet za naloge avtocestne patrulje.

 

Vir: drive.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code