Avstralski policisti so svoji že tako impresivni floti bavarskih 530d , dodali še BMW M5 Competition, ki bo služil za visoko hitrostna zasledovanja prehitrih voznikov na avtocestah..

BMW M5 Competition je pravi superšportnik med poslovnimi limuzinami saj ga poganja mogočen 4.4 litrski V8 motor z dvema turbinama, ki razvije kar 625 konjskih moči in 750 Nm navora. Z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in M xDrive štirikolesnim pogonom se izstreli do stotice v vsega 3.3 sekunde, končna hitrost pa z M Drivers paketom znaša kar 305 kilometrov na uro, kar bi moralo avstralskim policistom omogočiti, da bodo ulovili prav vse prehitre voznike.

“Naši BMW 530d so s svojo kombinacijo zmogljivosti, udobja, dinamike in učinkovitosti zelo navdušili policiste, sedaj z neverjetnim M5 Competition, ki vstopa v služenje k policistom v Victoriji, pa so zmogljivostno raven ponesli še nekaj stopničk višje,” je dejal Vikram Pawah, izvršni direktor BMW Group Avstralija.

En in edini tovrstni avtomobil, ki bo vstopil v služenje pri Viktorijski policijski enoti, je odet v tipične barve tamkajšnjih policistov, s standardnimi lučmi na strehi ter v sprednjem in zadnjem odbijaču. Poleg tega ima vgrajeno seveda še vso dodatno opremo, ki bi jo pričakovali od patruljnega vozila, zanimivo pa je, da avtomobila niso kupili. M5 Competition bo služil eno leto saj so podpisali najemno pogodbo za naslednjih 12 mesecev, cena novega avtomobila pa je znašala kar 230 tisoč avstralskih dolarjev (okoli 143 tisoč €). Uporabljal se bo predvsem za zasledovanje prehitrih voznikov na avtocestah ter v promocijske namene.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code