Vsake toliko časa se visokozmogljivi karavan pojavi v javnosti, da nas spomni, da ga bo mogoče končno kupiti v nasprotju z unikatnim M3 E46 Touring.

Najnovejša slika tekmeca Audija RS4 Avant prikazuje popolnoma zamaskiran prototip v Italiji na dirkališču Mugello. Bok vozila pa vseeno krasi neko drugo dirkališče, bolj natančno, dirkališče oddaljeno dobrih tisoč kilometrov severneje. Zdi se, da BMW trenutno preizkuša M3 Toruing na pisti v lasti Ferrarija v Toskani, medtem ko namiguje na potencialni rekord kroga na slovitem “Green Hellu”.

Uradna stran BMW M na Facebooku je imela zanimiv odgovor na naslednji komentar: “Pričakujemo, da bo Nurburgring rekord podrt!” Kdor upravlja platformo družbenih medijev za bavarsko podjetje, je dejal: “Ne bi smelo trajati dolgo.” To nam daje vtis, da bo M3 Touring resno poskušal znižati rekord za najhitrejši serijski karavan na vsem znani Nordschleife.

Krog slavnega nemškega dirkališča bo moral opraviti v manj kot 7 minutah in 45,19 sekunde. Trenutni rekord pripada hitremu karavanu iz segmenta višje, in sicer Mercedes-AMG E63 S Estate. Novembra 2017 je izredno hiter ter agilen družinski avtomobil postavil rekord v rokah Christiana Gebhardta iz revije Sport Auto.

Kot osvežitev je splošno prepričanje, da se bo BMW M3 Touring prodajal izključno s paketom Competition in pogonom na vsa kolesa ter le s samodejnim menjalnikom. Avtomobil sprva sploh ni bil del načrta sestave aktualnega BMW M3, vendar je nekdanji izvršni direktor M – Markus Flasch – vztrajal, da je v segmentu potreben tekmec stuttgartskem AMG C63 in ingolstadtskem RS4 Avant. To prepričanje je privedlo do odobritve projekta za proizvodnjo. V nedavnem intervjuju je dejal, da je nastavitev xDrive “nepogrešljiva v visokozmogljivem karavanskem segmentu”. Uradno razkritje naj bi potekalo nekje leta 2022 in prepričani smo, da bo na voljo še veliko namigov, ki bodo olajšali čakanje do velikega prvenca.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code