Po najnovejših informacijah, da BMW pripravlja razširjeno paleto BMW M vozil, vsi nestrpno pričakujemo, kaj vse nas čaka v prihodnjih letih.

Skriti objektivi in veliko snega. Skandinavske dežele so priljubljena destinacija mnogih testnih flot, med njimi se tako kot vsako leto znajde tudi BMW. Naslednje fotografije izvirajo iz Švedske, kjer naj bi svoje lastnosti testiral eden in edini: BMW M7! Že nekajkrat so tisti na vodilnih položajih v Münchnu zatrjevali, da naj na M7 kar pozabimo, saj naj zanj ne bi bilo dovolj povpraševanja, ki bi pokrilo strošek razvoja in proizvodnje.

bmw-m7-xdrive (6)

 

Sedaj pa se zdi, da BMW razmišlja o črki M bolj, kot smo to sprva mislili. Proizvod tega razmišlanja naj bi bila tudi sedmica, pozicionirana nad nedavno predstavljenim M760Li xDrive. Čeprav ima slednji s 610 konjskimi močmi in 6.6-litrskim V12 več kot dovolj zmogljivosti, da zadovolji večino adrenalinskih potreb pa je možno, da bo BMW M7 prešel nazaj na manjši, 4,4-litrski V8 – povezan le s štirikolesnim xDrive pogonom in bo, tako kot pri M5 “30 Jahre” iz sebe iztisnil prek 600 konjev. Če bodo inženirji ostali na mogočnem V12 (kar se mi dozdeva, da nas večina želi), bo slednji konkuriral Mercedesu-AMG S65.

bmw-m7-xdrive (8)

Čeprav ni jasno, ali to je M7 ali ne, pa v vsakem primeru BMW pripravlja zmogljivejšo različico. Štiri izpušne cevi in 19-palčna platišča razkrivajo nekaj novega – morda posebna, omejena serija ob stoletnici podjetja?

 

Fotograf: Motor1.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code