BMW M5 je zmanjkalo tekmecev za dirko, saj se je preizkusil že z Porscheji, Audiji in AMG-ji. Kaj torej pravite na nekaj akcije M5 proti M5?

Nihče, ki je kadarkoli vozil standardni BMW M5, se še ni pritoževal glede pomanjkanja moči motorja, kaj šele tisti, ki so sedli za volan BMW M5 Competition. Ta iz 4,4-litrskega V8 motorja s twin turbo-polnilnikom razvije 625 konjev, najvišji navor pa je 750 Nm – kako bi torej bilo, če bi neukročen športnik razvil še več moči? Zaželite dobrodošlico BMW M5 DMS, ki je bil predelan tako, da ustvari neverjetnih 784 konjskih moči, kar je celo več kot Ferrari F12 Berlinetta. Koliko več hitrosti pridobi zaradi dodatne zmogljivosti, je Top Gear ugotavljal v zadnji dirki.

Na prvi pogled ju je morda malce težje ločiti, saj M5 DMS deluje presenetljivo ukročen in ne daje vtisa večje agresivnosti. Avto z več močmi bo tudi zmagal, kajne? Vendarle pa naj spomnimo na ruske dirke, kjer to ni držalo, kljub povečanim turbo pospeškom – namreč v mnogih primerih so tovarniške nastavitve optimalnejše za hitro ustvarjanje pospeškov.

Na katerega izmed njiju bi torej stavili? Rezultat soočenja si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Vir: TopGear

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code