BMW M5 (E34) ima posebno mesto v srcih mnogih avtomobilskih navdušencev, še posebej pa oboževalcev BMW. Za mnoge, očitno tudi za Chrisa Harrisa, ima popolno zunanjo obliko, popoln motor in odlično kombinacijo hitrosti in praktičnosti.

Če govorimo o različici Touring. Zato si je Chris Harris kupil nekaj blizu svojih želj. Po več letih uporabe avtomobila je napočil čas, da se televizijski voditelj od tega črnega dragulja poslovi.

Zdaj lahko na CollectingCars.com najdete njegov lastni avto in ga – ob primerno visoki ponudbi tudi prejmete na dvorišče. Harris je dejansko sam napisal prodajni oglas za ta poseben avtomobil. Nekaj ​​stvari pa je pred morebitnim nakupom potrebno vedeti. To v resnici ni M5 Touring. Po besedah ​​Chrisa je ta avtomobil iz tovarne zapeljal kot 525i SE, nato pa je vanj vložil ogromno časa in denarja, da je prišel na stopnjo, kjer je zdaj. Pod pokrovom motorja prav tako ne dobite motorja S38, kater je prvotno bil v M5, temveč 3,5-litrski vrstni šestvaljnik, ki je po Harrisovem mnenju primeren in dovolj močan.

Karoserija je videti v dobri kondiciji in od zunaj bo kdo težko ločil ta avto od pravega E34 M5 Touring. Tudi notranjost – z izjemo usnjenih sedežev –  je v dobrem stanju. Vsi sedeži so iz M5, struktura armaturne plošče pa je ostale še tovarniška. V avtomobilu pa ni radia niti klimatske naprave, kar bi lahko povzročilo težave v vročih poletnih dneh – če bi vas sploh to motilo, ko bi sedeli za volanom tako vrhunskega izdelka. Kar zadeva vzmetenje, je mehkejše in omogoča več prostora v ovinkih, kar bi lahko bilo dobro na daljših potovanjih.

Zdaj se morda sprašujete, zakaj ga Chris dejansko prodaja, kajne? No, predvsem zato, ker ga ne potrebuje več in ker mu zmanjkuje prostora za shranjevanje avtomobilov. Večina ljudi nima takšnih težav in resnično lepa zbirko avtomobilov je potrebna, da tak dragulj ne najde več svojega mesta…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code