Za letošnji SEMA show je ameriški predelovalec vozil Precision sport industries izdelal zelo poseben G80 BMW M3. Ta dodelava bavarske športne limuzine je ena izmed najkakovostnejših, med vsemi. Avtomobil ni le hitrejši in zmogljivejši od standardnega M3, ampak je tudi bolj praktičen.

Za izhodišče je bil zaradi ročnega menjalnika izbran standardni M3, ne model Competition. Čeprav je to pomenilo opustitev 510-»konjskih moči«, to ni bil problem, saj je PSI vseeno nameraval povečati moč.

Nasledeni pogoj je bil izbor ustrezne barvne sheme vozila. PSI je izbral Isle of Man Green in notranjost Kyalami Orange. To je barvna kombinacija, ki smo jo videli že na premieri. Čeprav se pojavi pogosto, meni osebni ni po godu, vsaj ne Isle of Man Green, po mojem mnenju mu veliko bolj pristoji Portimau Blue. Vseeno pa je kombinacija zanimiva in poraja vprašanje, koliko zelenih športnih limuzin z ročnim menjalnikom in oranžno notranjostjo vidite pripeljati iz tovarne?

PSI je nato zamenjal osnovna platišča za Rays GT090 Blast Black, ki so veliko ekskluzivnejšega videza, povrh tega pa so tudi lažja. Da bi dobili popolno držo, so bili nameščeni enosmerno nastavljivi amortizerji Moton, ki so specifični za G80 M3 in zagotavljajo odličen kompromis med vodljivostjo in udobjem.

Za povečanje glasnosti in izboljšanje zvoka je bil vgrajen vsem znan slovenski izpušni sistem Akrapovič, ki je izdelan iz čistega titana s konicami iz ogljikovih vlaken. To bi moralo drastično izboljšati razmeroma generični zvok šestvaljnega motorja v M3. Ustrezen zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken pa zaokroži celoten videz na zadnji strani.

Kar zadeva vizualne spremembe, je PSI BMW M3 prejel Vorsteiner sprednji podaljšek odbijača in zadnji spojler, ki mu dajeta nekaj dodatne agresivnosti.

Nenazadnje je PSI na BMW M3 opremil tudi strešni kovček Thule. Ne samo, da izgleda osupljivo, ampak avtomobilu doda tudi nekaj praktičnosti. Glede na to, da BMW M3 Touring ne bo na voljo v ZDA, je strešni kovček logična ter zanimiva rešitev za dodaten prostor v športni limuzini. Na splošno je ta BMW M3, ki ga je izdelal PSI, videti osupljivo in na prvi pogled se zdi, da se vozi odlično

Vir: Precision Sport Industries

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code