Tudi če bi imeli 600 tisočakov v žepu preveč, bi bila zadnja stvar, ki bi nam padla na pamet, predelati Rolls-Royce Cullinana in ga zapeljati na gramoz in blato.

Velika večina SUV-ov (oziroma verjetno skoraj vsi), ki imajo pod sprednjim pokrovom dvanajst cilindrov, nikoli ne ogledajo luči peska in gozdnih poti, vendar obstaja vsaj en lastnik ultra luksuznega Rolce-Royce Cullinan, ki se ne zmeni za družbene norme in očitke mimoidočih. Verjetno manj poznan nemški predelovalec vozil – delta4x4 – je prejel posebno prošnjo kupca iz Bližnjega vzhoda, da bi njegovemu razkošnemu žrebcu ponudil konkretno obdelavo.

Združeni arabski emirati, Savdska Arabija, Katar in Kuvajt so znani po tem, da imajo bogate ljudi z apetitom po dvignjenih ter ekstravagantnih športnih terencih. Zato nismo povsem presenečeni, da je lastnik cullinana prihajal iz dežele nafte ter želel raziskati zunanjo stran Rolls-Royceovega glamuroznega družinskega terenca. Visoko jahajoči behemot je na tej točki samo okvir neke nove stvaritve.

 

Za primerjavo o kakšnih vsotah denarja govorimo že pri sami predelavi več kot pol milijona evrov vrednega avtomobila: mesnati in robustni blatniki so na primer kupca po denarnici udarili za 14 tisoč evrov. V gume ovita 20-palčna platišča s 33-palčnimi pnevmatikami za vse ampak dobesedno za vse terene je mogoče dobiti kot celoten komplet za neverjetnih 15 tisoč evrov. Spremembe vzmetenja za dvig vozne višine za kar 8 centimetrov, so vam na voljo prav tako za pičlih 15 tisočakov. Potrjen z novimi kolesi je Cullinan za kar 15 centimetrov višji od standardne različice.

 

Če denar ne predstavlja ovire, bo delta4x4 športnemu terencu Rolls-Royce z veseljem priskrbel streho za dodatnih 3900 evrov in dodatne žaromete za 2500 evrov.

Bavarski tuner je zaslovel s tem, da je različnim vozilom ponudil terensko obdelavo. Vendar smo presenečeni, da se Rolls-Royce Cullinan pridruži ostalim ljudskim avtomobilom tipa VW Amarok, Ford Ranger in Mercedes X-Class. Poleg tega so profesionalci pri predelovalcu spremenili celo poceni terence, kot sta Suzuki Jimny in Dacia Duster. Ta najnovejši projekt mora temeljiti na najdražjem vozilu, ki so ga kdajkoli imeli v svojih rokah.

Pa vi, bi si želeli izstopati iz množice z že tako impozantnim Rolls-Royceom?

Vir: BMWBLOG.comFotograf: Delta4x4

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code