Zaradi hitrega tempa razvoja avtomobilske industrije ter tehnologije, so se pri britanski znamki odločili, da bodo v tekmo obnovljivih energij vstopili odločno ter brez zadržkov.

Predsednik uprave BMW Group – Oliver Zipse – je potrdil, da bo luksuzna znamka Rolls-Royce, ki spada pod skupino BMW, lansirala povsem električni serijski model. “Pri Rolls-Royce bo električna vožnja kmalu opredelila novo obliko razkošja,” je dejal Zipse. Novica ne preseneča, saj Rolls-Royce že leta sadi seme o luksuznem električnem modelu, čeprav je blagovna znamka sprva preučevala le vtični hibridni model (plug-in hybrid).

Predvideva se, da bodo prvi povsem električni model Phantom, kasneje pa se bodo z elektriko srečali tudi drugi modeli. Že leta 2019 je izvršni direktor Rolls-Roycea Torsten Muller-Otvos potrdil svoje načrte za EV:

Recimo tako, Rolls-Royce bo v naslednjem desetletju definitivno izdelal svoj prvi polni EV – to pa sploh ni tako daleč. Na tem vestno delamo, toda na razvoju infrastrukture – tako doma kot v javni domeni – je še veliko dela, preden imamo zares uporabno in priročno rešitev za naše stranke.

Model Rolls-Royce Ghost je bil najpogosteje omenjen kot potencialni kandidat za elektrifikacijo, a zdi se, da bi lahko Phantom prav tako med prvimi dobil električni pogonski sklop. Glede na poročilo revije Car Magazine naj bi sedanji Phantom že od leta 2022 v zelo majhnem številu bil poganjan s pomočjo električne energije.

Zagon električnih vozil v angleškem Goodwoodu bo zagotovo drzna poteza in bo zaznamoval novo dobo celotne (luksuzne) avtomobilske industrije. Na srečo za Rolls-Royce se njihova ciljna demografska kategorija z leti mlajša. Z roko v roki pa gre tudi dejstvo, da se »nova generacija milijonarjev« vse bolj zanima za električne pogonske sklope. In če bo le malo število Phantomov električnih, bodo verjetno razprodani, še preden bodo sploh prišli na trg.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code