Novi Cullinan bo v svetu prestižnih športnih terencev postavil nove standarde.

Na spletu so se znašle nove fotografije, ki novi Rolls-Royce Cullinan pred uradnim razkritjem (ki bo jutri) pokažejo v celoti. Novi Cullinan bo v svetu prestižnih športnih terencev postavil nove standarde in iz spodnjih, sicer manj kakovostnih fotografij, vidimo, da z Culinnanom prav zagotovo ne bo šale! Opazimo veliko karoserijskih potez večjega in predvsem bolj elegantnega Phantoma. Prvič v celoti vidimo tudi zadek in menimo, da so oblikovali iz Goodwooda več kot odlično zasnovali prvega športnega terenca znamke. Kljub temu, da oblika spominja na Phantoma, vse deluje bolj ”škatlasto”, seveda pa je opazna tudi večja razlika karoserije od tal. Oblikovalski jezik  znamke se vidi že po sprednji maski, ki je že tradicionalna.

 

Vemo, da bo avtomobil, tako kot vsi dosedanji modeli znamke odličen. Imel bo težko nalogo, saj bo moral premagati konkurenčno Bentley Bentaygo, a verjamemo, da mu bo uspelo. Opazimo izboljšano kabino z veliko prostora za potnike in kvalitetne materiale s številnimi naprednimi funkcijami in najnovejšo tehnologijo. Pod pokrovom motorja pričakujemo 6,75-litrski V12 bencinski motor, ki bo podrt s kar dvema turbopuhaloma. Vse to pomeni, da bodo zmogljivosti okrog 420 kilovatov in nekoliko manj kot tisoč nevtonmetrov navora.

Torej, vam je najbolj ”razkošen” športni terenc všeč? Bo Cullinanu uspelo zasenčiti že prej omenjeno Bentaygo in Lamborghini Urusa?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code