Dahler je pravkar razkril najnovejši izdelek izpod svojih rok, tokrat na osnovi BMW M340i xDrive.

Standardni 3-litrski B58 motor že v osnovi ustvari impresivnih 374 »konjskih moči« in 500 Nm navora, toda Dahler je stopil še korak dlje. Zahvaljujoč dahlerju, BMW M340i v »prvi stopnji« predelave ustvari 435 »konjev« in kar 610 Nm navora. Komplet je bil že preizkušen in odobren v skladu z WLTP-E6D. Druga stopnja pa povečuje izhodno moč na 455 »konjskih moči« in 640 Nm navora. To pa predstavlja že ravni zmogljivosti kot pretekle generacije M3 (F80) in M4 (F82).

Poleg tega švicarski predelovalec vozil v svoj paket vključuje nov športni izpušni sistem iz nerjavečega jekla s štirimi 90 milimetrskimi izpušnimi cevmi, prevlečenimi s keramiko. Keramični premaz ima visoko trdoto, odpornost proti obrabi, nizko toplotno prevodnost in električno izolacijo. Seveda prihaja tudi z boljšim zvokom, zahvaljujoč sistemu Eventuri in krmilniku izpušnih ventilov CAN. Slednje vozniku omogoča nadzor ravni hrupa.

Brez ‘aftermarket’ sistema vzmetenja pa predelava ne bi bila popolna. Novo vzmetenje je mogoče prilagoditi po višini in trdoti. Dahler pa prav tako dela na tekmovalnem vzmetenju z DDC plug and play sistemom.

Tudi vizualni elementi niso bili prezrti. Karoserija ima vrsto delov iz ogljikovih vlaken, začenši s sprednjim in zadnjim spojlerjem iz ogljikovih vlaken, strešno anteno in lepo oblikovane »ledvičke« iz ogljikovih vlaken ter pokrovi zrcal v slogu M. Nazadnje je vključen tudi nov komplet izjemno lahkih 20-palčnih kovanih koles CDC1 z visoko trdnostjo in majhno težo. »All in all«, super predelava in če bi tako izgledal M3, ko bi zapeljal iz Garchinga, bi se BMW-jeva podoba zadnje čase verjetno nekoliko izboljšala!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code