Opažen današnjega popoldneva v Ljubljani na parkirišču, se BMW serije 2 Coupé  jasno razlikuje od BMW serije 1, saj nov model prevzema popolnoma novi značaj.

Ta razlika je že na prvi pogled opazna v obliki. BMW serije 2 Coupé je še bolj atraktiven od svojega predhodnika, odmevno uspešnega BMW serije 1 Coupé, katerih so prodali 150.000 po vsem svetu.

Model poleg izjemnega videza in večjih dimenzij dopolnjuje tudi dovršenost tehnologije in opreme.

Dvovratni model je v prvi vrsti Coupé – karoserija je v izvedbi “Three-box” z jasno opredeljenimi vrati prtljažnega prostora in nizko usločeno silhueto, vrata z okenskimi stekli brez okvirjev ter dinamično razpotegnjeno linijo strehe, ki se tekoče steka v zadek.

Specifična razmerja BMW serije 2 Coupé se kažejo v karoseriji, ki meri 4.432 milimetrov v dolžino. Dvovratni model je tako 108 milimetrov daljši od BMW serije 1 oziroma 72 milimetrov daljši v primerjavi z BMW serije 1 Coupé. Novi kompaktni Coupé je prav tako 32 milimetrov širši od predhodnika (1.774 milimetrov) ter ima 30 milimetrov daljšo medosno razdaljo (2.690 milimetrov) in širši kolotek (spredaj: 1.521 milimetrov, +41 milimetrov; zadaj 1.556 milimetrov, +43 milimetrov). Obenem je višina vozila nižja za 5 milimetrov in sedaj znaša 1.418 milimetrov. S tem je prostornina notranjosti večja, prav tako pa je na voljo dodatnih 20 litrov za prtljažni prostor (sedaj 390 litrov). BMW serije 2 Coupé se prav tako ponaša z bolj učinkovito aerodinamiko v primerjavi z BMW serije 1 in predhodnikom, vrednosti količnika zračnega upora je Cd 0,29.

Poglejte si galerijo slik.

Fotograf: Dejan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code