Zdaj, ko je novi BMW serije 2 Active Tourer razkrit, bodo sedanje stranke začele iskati zamenjave za zastarelim modelom.

Kupci BMW 2 Active Tourer večinoma zanimajo štiri stvari: praktičnost, stil, prostornost in tehnologija. Nov model so množično nadgradili na vseh področjih. Zato bodo targetirani kupci zelo zadovoljni. Zdaj, ko je tu, pa poglejmo razlike v slogu med starimi in novimi modelom. Nico DeMattia je za BMWBLOG.com naredil izredno slikovno primerjavo, ki nazorno pokaže vse razlike ter morebitne podrobnosti med modeloma.

Spredaj

Novi Active Series Tourer 2 ima novo masko, ki je podobna tisti iz nove serije 4, i4 in iX. Pri seriji 2 Active Tourer je nekoliko širša kot pri omenjenih modelih, vendar je splošna zasnova podobna. V primerjavi s prejšnjo generacijo F45 je ta nova maska ​​generacije U06 vsekakor bolj agresivna, drzna ter kontroverzna. Roko na srce je za celoten avtomobil (sodeč po fotografijah) prevelika. »Ledvičke« prejšnjega modela so bile razumne velikosti in na splošno bolj primerne glede na oblikovalsko filozofijo tistega časa. Ta nova je ekstremna. Žarometi so pri novem avtomobilu lepši, vitkejši, elegantnejši in imajo zanimive svetlobne elemente. Novi avtomobil je vsekakor bolj vpadljiv in “eleganten”, vendar se bo za nekatere morda zdel nekoliko pretirano oblikovan. Tudi zame.

Silhueta

Po profilu sta si avtomobila precej podobna. Oba sta skoraj popolnoma enaka, oba imata trdovratne previse in oba imata stranska ogledala, nameščena na vratih. Vendar se zdi, da je novi model nekoliko nižji, ima bolj športno strešno linijo in višji, bolj pokončen sprednji del. Novi avto je videti nekoliko lepše, vendar je razlik tako malo, da o tem ni pretirano govora. Novi ročaji vrat so vseeno prijetna sprememba.

Zadaj

Zadnji del nove serije 2 Active Tourer je verjetno najbolj izboljšan del zunanjosti. Dobiva popolnoma nove zadnje luči, ki so vitke, moderne in veliko vrhunske napram širših lučeh pri modelu prejšnje generacije. Na momente spominjajo na Mercedesov razred B. Čeprav novi avto skriva izpušne cevi, kar je za večino navdušencev avtomobilski greh. Kljub temu je zadnji del novega avtomobila lepši od starega.

V notranjosti

Prišli smo do dela, kjer je razlik največ. Active Tourer serije 2 je bil vedno znan po udobni, prostorni in dobro izdelani notranjosti z odlično tehnologijo. Ne samo, da to še vedno drži, ampak se je precej izboljšalo v primerjavi s predhodnikom. Zasnova armaturne plošče je preprosta, elegantna in sodobna, njena tehnologija pa je potegnjena naravnost iz BMW iX. Prav tako dobi nekaj zanimivih edinstvenih dotikov, na primer povsem novo zasnovo sedežev in nove dele vrat. Obstaja tudi več majhnih prostorov za odlaganje, na primer pod naslonom za roke in pametno navpično brezžično postajo za polnjenje pred držali za pijačo.

Toda njegova tehnologija je tista, kjer bodo nove stranke resnično navdušene. Novi sistem iDrive 8 je skokovito boljši od starejšega sistema iDrive 7 na aktualnem avtomobilu. Poleg tega je novi digitalni merilni zaslon Live Cockpit Professional daleč pred starimi analognimi številčnicami glede funkcionalnosti in tehnologije. Čeprav je res, nekaterim navdušencem (verjetno večini pravih oboževalcev Bavarcev) je morda res všeč videz starejših številčnic. Tudi meni.

Brez dvoma je notranjost najbolj izboljšan aspekt nove BMW serije 2 Active Tourer in tisto, ki bo pritegnilo največ strank. Ostanek avtomobila pa je bolj eleganten, vizualno bolj zanimiv ter drzen.

Vir: Nico DeMattia, BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code